Hoe combineer je een druk leven met lekker en gezond koken en eten? Wij breken er dagelijks ons hoofd over! Bij 15gram hebben we er onze missie van gemaakt om recepten te ontwikkelen die zowel lekker, gezond én bovendien snel klaar zijn.

En één van onze favorieten in de categorie 'snel klaar' zijn wel éénpansgerechten. Door alles in 1 kookpot te koken worden smaken mooi verdeeld en het beste van al: minder afwas! De laatste jaren zie je ook vaak recepten voor pasta's waarbij de pasta en de saus in 1 kookpot gegaard worden. Zo gemakkelijk en het resultaat is verbazend lekker. Wij zijn helemaal fan, dus zo zitten er ook enkele recepten in ons lijstje van 5 favoriete éénpansgerechten!

1. One pot lasagne


Zin in lasagne, maar geen tijd om het te maken? Wel, dit is onze snelle én overheerlijke oplossing! De smaken van lasagne, in een originele eenpotsversie. Verwacht je dus ditmaal niet aan laagjes, maar toch zal deze lasagne je helemaal lekker warm vanbinnen doen voelen, beloofd!

One pot lasagne

2. Kip Biryani met sperzieboontjes


Biryani is een rijstgerecht met kip uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en gemakkelijk om te maken. De yoghurt geeft een mooi contrast aan deze pittige schotel. Het perfecte eenpansgerecht voor een drukke avond!

Kip Biryani met sperzieboontjes

3. One pot spaghetti carbonara met courgette


Spaghetti carbonara is natuurlijk een topklassieker uit de Italiaanse keuken. Wij ontdekten dat je deze heerlijke pasta ook simpelweg in 1 grote kookpot kan klaarmaken. Supergemakkelijk toch? En we beloven het je, minstens even lekker en zelfs voedzamer, dankzij de courgette die we aan dit recept toevoegden.

One pot spaghetti carbonara met courgette

 

nl_728x90_15gram_kokenvoor2in25min_c01

4. Massaman curry met kip


Massaman curry is een gerecht dat je vaak in de Thaïse keuken tegenkomt, maar het kent invloeden uit Perzië en Maleisië. Het is misschien een beetje een ingewikkeld verhaal voor een eenvoudige en heerlijk geurige curry met aardappelen en kip in één pot. Je moet het vooral zelf eens proberen!

Massaman curry met kip

5. Drumsticks met citroen, aardappel en feta


Officieel duurt het 35 minuten duurt om dit gerecht klaar te maken, maar eigenlijk heb je nog geen 10 minuten werk om dit vrolijk bordje vol heerlijke smaken klaar te maken. De oven doet namelijk al het werk! Heel gemakkelijk en overheerlijk deze drumsticks met citroen, aardappel en feta, zalig toch?

Drumsticks met citroen, aardappel en feta

Op zoek naar nog meer snelle, overheerlijke maaltijden? Download nu ons gratis kookboekje 'Koken voor 2 in 25 minuten'.