Kip korma met broccoli en gember

30 MIN
2 personen
Kip korma met broccoli en gember

We zetten een Indische klassieker op het menu, die je gemakkelijk zelf thuis kan maken. Lekker mild van smaak, heerlijk voedzaam! Sappige kip en broccoliroosjes in een zalige currysaus, met rijst erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 kl currypoeder
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 1 broccoli
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 kl garam masala
  • 1 el plantaardige olie
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de teentjes knoflook. Pers het sap van de citroen. Doe de yoghurt, het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen, het currypoeder en de helft van de geperste knoflook in een schaal. Kruid met peper en zout en meng goed. Snij de kipfilet in blokjes en leg ze in het yoghurtmengsel. Schep goed om en zet in de koelkast.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de ui in plakjes. Schil de gember en rasp fijn.
  4. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan. Voeg de uien, de rest van de knoflook en de geraspte gember toe en stoof op een medium vuur gedurende 5-7 minuten, tot de uien beginnen te kleuren.
  5. Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Laat 7 minuten koken. Giet af.
  6. Voeg dan de kip en de marinade toe aan de uien. Voeg per persoon 4 eetlepels water toe. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes garen. Schep af en toe om. Snij ondertussen de lente-uitjes in ringetjes.
  7. Controleer of de kip gaar is en voeg het amandelpoeder, de garam masala, de broccoliroosjes en de melk toe. Kruid af met peper en zout en roer goed om.
  8. Serveer met de kip korma met de rijst en werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 744.23 kcal
Koolhydraten 81.81 g
waarvan suikers 14.33 g
Vet 19.06 g
waarvan verzadigd 2.63 g
Proteïnen 56.09 g
Vezels 14.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin