Viscurry met sperzieboontjes en rijst

30 MIN
2 personen
Viscurry met sperzieboontjes en rijst

Een viscurry, het klinkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet! De visfilets maak je klaar in de oven, zodat die mooi in heel blijven. Een toppertje!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g gember
  • 120 g sperziebonen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el currypoeder
  • 1 el vissaus
  • 2 lengfilets
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst: breng 225 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Schil de gember en rasp heel fijn. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote antikleefpan op een middelhoog vuur. Voeg het currypoeder toe en roerbak een minuutje. Draai het vuur wat lager en voeg de ui toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de knoflook en de gember toe aan de pan. Roerbak nog eens 4 minuten.
  4. Schenk 300 milliliter water in de pan. Voeg de vissaus en 1 koffielepel suiker toe. Roer goed om en voeg ook de sperziebonen toe. Laat 7-10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Leg de lengfilets in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats de vis 10 minuten in de oven.
  6. Haal de filets uit de oven en snij ze in de lengte doormidden. Haal de pan met de curry van het vuur en laat heel kort afkoelen. Meng er de Griekse yoghurt door en schep er de visfilets bij.
  7. Meng de lente-uitjes onder de rijst. Verdeel de viscurry over de borden en serveer met de rijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 643.92 kcal
Koolhydraten 81.01 g
waarvan suikers 15.92 g
Vet 17.96 g
waarvan verzadigd 3.08 g
Proteïnen 37.26 g
Vezels 6.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin