Gelakte kip met gebakken rijst en broccoli

40 MIN
2 personen
Gelakte kip met gebakken rijst en broccoli

Dit is echt comfortfood, op z'n Aziatisch! Met honing gelakte kip met smaakvolle gebakken rijst en broccoli, lekker en voedzaam!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 limoen
  • 2 kipfilet
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el sesamolie
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Meng de sojasaus met de honing en het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen in een kommetje. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze met deze saus (maar hou nog wat over voor later).
  3. Breng ondertussen nog een pot gezouten water aan de kook. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil en rasp de gember. Snij het witte deel van de lente-ui in ringetjes, het groene deel in reepjes. Hou het witte en groene deel van de lente-ui gescheiden.
  4. Kook de broccoli beetgaar in 4-5 minuten. Laat schrikken onder koud water.
  5. Verwarm de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets 5 minuten per kant. Blijf de kipfilets bestrijken met de saus, totdat ze mooi gekleurd en gaar zijn. Haal de kipfilets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Neem een grote antikleefpan of wok en laat de rest van de arachideolie warm worden. Bak het wit van de lente-uitjes samen met de gember kort aan. Voeg dan de rijst toe. Roer goed om en laat de rijst bakken. Voeg dan de broccoli, de sesamolie, de cashewnoten en de rest van de sojasaus met honing toe. Roer goed om.
  7. Serveer de kipfilets met de gebakken rijst en overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 892.38 kcal
Koolhydraten 79.29 g
waarvan suikers 14.27 g
Vet 36.95 g
waarvan verzadigd 6.09 g
Proteïnen 55.96 g
Vezels 11.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin