Gelakte kip met gebakken rijst en broccoli

40 MIN
2 personen
Gelakte kip met gebakken rijst en broccoli

Dit is echt comfortfood, op z'n Aziatisch! Met honing gelakte kip met smaakvolle gebakken rijst en broccoli, lekker en voedzaam!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 limoen
  • 2 kipfilet
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 1 ei
  • 1 el sesamolie
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar. Roer de rijst los met een vork.
  2. Meng de sojasaus met de honing en het sap van de limoen in een kommetje. Bestrijk de kipfilets met de saus (maar hou nog wat over voor later).
  3. Breng ondertussen nog een pot gezouten water aan de kook. Snij de broccoli in roosjes. Schil en rasp de gember. Snij het witte deel van de lente-ui in ringetjes, het groene deel in reepjes. Hou het witte en groene deel van de lente-ui apart. Breek het ei in een kommetje en roer los.
  4. Kook de broccoli beetgaar in 2-3 minuten. Laat schrikken onder koud water.
  5. Verwarm de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets hierin. Blijf de kipfilets bestrijken met de saus, totdat ze mooi gekleurd en gaar zijn. Haal de kipfilets uit de pan en bewaar ze onder zilverpapier om mooi warm te houden.
  6. Neem een brede antikleefpan of wok en laat de rest van de arachideolie warm worden. Stoof het wit van de lente-uitjes samen met de gember kort aan. Voeg dan de rijst toe. Roer goed om en laat de rijst bakken. Voeg dan de broccoli, de sesamolie, de cashewnoten, het ei en de rest van de sojasaus met honing toe. Roer goed om.
  7. Serveer de kipfilets met de gebakken rijst en overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 962.81 kcal
Koolhydraten 87.91 g
waarvan suikers 22.85 g
Vet 39.46 g
waarvan verzadigd 6.73 g
Proteïnen 59.19 g
Vezels 11.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin