Chili con carne met gepofte zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Chili con carne met gepofte zoete aardappel

Een heerlijke pittige klassieker uit Mexico, maar dan in een snelle versie! Chili con carne met een gepofte zoete aardappel, zure room en cheddar erbij.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ blik zwarte bonen
  • 10 g koriander
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 kl komijn
  • ½ el chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 limoen
  • 2 el lichte zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  2. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Verhit de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Snij de zoete aardapppelen open en schep er de zure room op. Serveer de chili met de geraspte cheddar, zoete aardappel en de koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.99 kcal
Koolhydraten 46.31 g
waarvan suikers 14.07 g
Vet 40.97 g
waarvan verzadigd 18.53 g
Proteïnen 45.33 g
Vezels 13.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin