Chili con carne met gepofte zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Chili con carne met gepofte zoete aardappel

Een heerlijke pittige klassieker uit Mexico, maar dan in een snelle versie! Chili con carne met een gepofte zoete aardappel, zure room en cheddar erbij.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik zwarte boon
  • 40 g cheddarkaas
  • 10 g koriander
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 limoen
  • 2 el zure room
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  2. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat het blik zwarte bonen uitlekken. Rasp de cheddarkaas. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Verhit de arachideolie in een brede kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen en 1 koffielepel suiker toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Snij de zoete aardapppelen open en schep er de zure room op. Serveer de chili met de geraspte cheddar, zoete aardappel en de koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 848.53 kcal
Koolhydraten 60.49 g
waarvan suikers 13.76 g
Vet 41.52 g
waarvan verzadigd 18.77 g
Proteïnen 50.66 g
Vezels 17.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin