Chili sin carne met gepofte zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Chili sin carne met gepofte zoete aardappel

Dat we even grote fan zijn van chili sin carne als zijn broertje met gehakt? Het zal nog niet zijn! En al zeker als er een overheerlijke gepofte zoete aardappel met zure room, cheddar en koriander bij komt. Wat een pittige topcombinatie. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 200 g zwarte bonen
  • 10 g koriander
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ potje lichte zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen snij ze overlangs in twee. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de zoete aardappelen met de snijkant naar beneden op het bakpapier. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Verhit de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en de paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de cayennepeper toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.
  4. Proef en breng de chili op smaak met peper en zout en eventueel nog extra cayennepeper. Snij de zoete aardapppelen open en schep er de zure room op. Serveer de chili met de geraspte cheddar, zoete aardappel en de koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 569.31 kcal
Koolhydraten 63.75 g
waarvan suikers 23.54 g
Vet 20.71 g
waarvan verzadigd 9.12 g
Proteïnen 22.3 g
Vezels 20.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin