Ben jij ook zo'n fan van zoete aardappel? Als je ons al een tijdje volgt, weet je dat zoete aardappelen hier héél regelmatig op het menu komen. En zelfs nog vaker, sinds we samenwerken met Foodbag! Want zij hebben een fantastische Belgische kweker die de zoete aardappelen voor de maaltijdbox leveren: De familie Magnus-Vander Perre uit Brussegem. Echt een kwaliteitsproduct, dat proef je! En zo worden er ook weer heel wat voedselkilometers uitgespaard. 

We eten zoete aardappel graag als ovenfrietjes of puree, maar om eens iets anders te doen: een gepofte zoete aardappel is ook de max! Wist je trouwens dat de schil ook perfect eetbaar is? Gewoon goed schoonschrobben voor gebruik.

Er zijn verschillende technieken om een zoete aardappel te poffen:

  • In de oven: Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom diep in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en ze 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.

  • Op de barbecue: Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Verpak ze in in aluminiumfolie. Leg ze 35-40 minuten in de kolen van de barbecue . Draai regelmatig om.

  • In de microgolfoven: Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Bevochtig een vel keukenpapier en wikkel de zoete aardappels erin. Leg ze op een bord in de magnetron. De kooktijd is eveneens afhankelijk van de grootte maar bedraagt meestal tussen de 8 en de 12 minuten. Stel eerst 5 minuten in. Eens klaar: draai ze om en stel opnieuw de tijd in, deze keer 3 minuten. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als ze nog niet zacht zijn, doe je er nog een minuutje bij. Blijf dat doen tot ze helemaal gaar zijn.


Zin om aan de slag te gaan? We geven je 7 recepten, het laatste gerecht kan je deze week trouwens ook bij Foodbag.be bestellen, dan kan je gelijk die heerlijke Belgische zoete aardappelen proeven!


Gepofte zoete aardappel met pulled chicken


Gepofte zoete aardappel met pulled chicken
Wat een plaatje, deze gepofte zoete aardappelen, gevuld met sappige pulled chicken, een frisse en lichtjes pittige salsa en een flinke schep zure room. Overheerlijk en bovendien lekker licht. Dat zal smaken! Bekijk recept



Gepofte zoete aardappel met huevos rancheros


Gepofte zoete aardappel met huevos rancheros
Huevos rancheros is een ontbijtklassieker uit Mexico. We maken er echter een volwaardig avondmaal van door ze te serveren met een gepofte zoete aardappel, ovengebakken bonen, maïs en een frisse tomatensalsa. Een vegetarische topper uit Mexico! Bekijk recept



Chili sin carne met gepofte zoete aardappel


Chili sin carne met gepofte zoete aardappel
Dat we even grote fan zijn van chili sin carne als zijn broertje met gehakt? Het zal nog niet zijn! En al zeker als er een overheerlijke gepofte zoete aardappel met zure room, cheddar en koriander bij komt. Wat een pittige topcombinatie. Smakelijk! Bekijk recept



Gepofte zoete aardappel met spek, cheddar en tomatensalsa


Gepofte zoete aardappel met spek, cheddar en tomatensalsa
Pure verwennerij en toch koolhydraatarm! Een lekkere gepofte sweet potato met krokant gebakken spekblokjes, paprika en ui, met ook nog een frisse kerstomatensalsa en cheddar die erover smelt bij. Een dikke knipoog naar de Mexicaanse keuken. Bekijk recept



Gepofte zoete aardappel met krokante tofu, spinazie en citroen-tahin dressing


Gepofte zoete aardappel met krokante tofu, spinazie en citroen-tahin dressing
Wat een origineel en lekker voedzaam vegetarisch gerecht. Wat zeggen we, het is zelfs een veganistisch gerechtje. Maar dat hoef je niet per se te verklappen aan je tafelgenoten. Smullen zullen ze sowieso van deze gepofte zoete aardappel met krokante tofu, gestoofde spinazie en een zalige citroen-tahin dressing. Bekijk recept



Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw


Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw
Een explosie van kleuren en texturen op je bord. Het smakenpalet krijgt een Mexicaanse twist dankzij BBQ-kruiden, limoen en avocado. Buen provecho! Bekijk recept



Aziatische zoete aardappel met kip en Chinese kool


Aziatische zoete aardappel met kip en Chinese kool
Van dit recept word je instant vrolijk! Meng de srirachasaus met de tahin en sojasaus in een schone confituurpot en schud terwijl je een dansje doet ;-). Dat dansje móét niet, maar waarom zou het enkel een feestje voor de smaakpapillen mogen zijn? Testen? Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!