Snelle chili con carne met gepofte zoete aardappel

20 MIN
4 personen
Snelle chili con carne met gepofte zoete aardappel

Chili con carne kan je ook snel maken, met dit heerlijke recept. De gepofte zoete aardappel is een heerlijk bijgerecht. Vergeet de zure room niet!

Ingrediënten

  • 800 g rundsgehakt
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt
  • 1 limoen
  • 80 g cheddarkaas, geraspt
  • 4 el zure room
  • 1 el arachideolie
  • 1 el komijn
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  2. Verhit de arachideolie in een brede kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen en 1 koffielepel suiker toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  3. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Snij de zoete aardapppelen open en schep er de zure room op. Serveer de chili met de geraspte Cheddar, zoete aardappel en koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.42 kcal
Koolhydraten 48.66 g
waarvan suikers 13.8 g
Vet 35.88 g
waarvan verzadigd 7.01 g
Proteïnen 50.88 g
Vezels 13.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin