Snelle, pittige gehaktstoverij

20 MIN
2 personen
Snelle, pittige gehaktstoverij

Een snelle, lichte versie van chili con carne, maar dan zonder bonen. Serveer met tortilla's en cheddarkaas erover gestrooid. Lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 g americain natuur
  • 1 kl komijn
  • ½ kl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 20 g cheddarkaas
  • 10 g koriander
  • 1 tortilla
  • 1 limoen
  • 2 kl arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Los het bouillonblokje op in 300 milliliter heet water.
  2. Doe 2 koffielepels arachideolie in een brede kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomaten in blik, 1 koffielepel suiker en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
  3. Rasp ondertussen de cheddarkaas en pluk de blaadjes koriander. Warm de tortilla op in een droge pan of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar in aluminiumfolie om warm te houden.
  4. Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortillapartjes en overstrooi met koriander en cheddar.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 478.61 kcal
Koolhydraten 35.47 g
waarvan suikers 16.72 g
Vet 21.06 g
waarvan verzadigd 6.27 g
Proteïnen 32.53 g
Vezels 8.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin