Asperges op zijn Vlaams

30 MIN
2 personen
Asperges op zijn Vlaams

Af en toe een echte klassieker mag niet ontbreken in jouw weekmenu. En al zeker niet ééntje met zo'n prachtproduct als onze Vlaamse trots, witte asperges!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 500 g witte asperges
  • 3 bio-eieren
  • 10 g krulpeterselie
  • 100 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken, maar hou wat van het kookvocht bij.
  3. Breng een klein potje met water aan de kook en kook de eitjes 8 minuten.
  4. Hak de peterselie fijn en snij de boter in blokjes. Breng per persoon 3 eetlepels van het kookvocht van de asperges aan de kook. Doe er de boter in blokjes bij en klop op tot een sausje.
  5. Pel en plet de hardgekookte eieren. Meng ze met de botersaus en doe er de peterselie bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leng eventueel aan met wat extra kookvocht.
  6. Leg de asperges netjes naast mekaar op de borden en lepel er de warme eiersaus over en serveer met de gekookte aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.68 kcal
Koolhydraten 39.1 g
waarvan suikers 3.35 g
Vet 49.65 g
waarvan verzadigd 29.03 g
Proteïnen 18.73 g
Vezels 9.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin