De witte asperges, onze nationale trots! Dit jaar moeten we wat langer op vollegrondasperges wachten, omdat het een koude en natte maart is geweest, maar witte asperges uit serres zijn al wel verkrijgbaar. Officieel start het aspergeseizoen de derde zaterdag van april, maar we voelen dat jullie al zitten te popelen om met het witte goud aan de slag te gaan!

En we hebben nog tot Sint Jan, op 24 juni, om van asperges te genieten! Bij 15gram zijn we uiteraard ook erg fan! Hierbij een lekker lijstje van onze asperge-toppers!

1. Asperges op zijn Vlaams

Asperges op zijn Vlaams

We beginnen uiteraard met een topklassieker: asperges op zijn Vlaams. De asperges worden in hun pure vorm gehouden, met een heerlijk botersausje met ei en peterselie erbij, heerlijk!

2. Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

Ook bij het ontbijt krijgen asperges een heerlijke rol: als schattige soldaatjes met een krokant stukje pancetta rond, om in een eitje te doppen!

3. Aspergeroomsoep met gerookte zalm

Aspergeroomsoep met zalm

Een heel makkelijke en smaakvolle aspergeroomsoep met blokjes zalm, geblancheerde aspergepunten en croutons!

4. Hamrolletjes met asperges

Hamrolletjes met asperges

We hebben de topklassieker hamrolletjes met witloof in een lente-jasje gestoken en er een versie met onze nationale trots, witte asperges, mee gemaakt.

5. Risotto met asperges en bospaddenstoelen

Risotto met asperges en bospaddenstoelen

Deze risotto is een vegetarische topper, met witte en groene asperges en heerlijke boschampignons. Echt comfortfood!

6. Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi zijn Italiaanse aardappelbolletjes, hier in combinatie met heerlijke witte asperges. Een verrassend lente-gerecht en bovendien ook te bestellen bij de 15gram Foodbox van 16 april!

7. Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Soms moeten we het onszelf niet te moeilijk maken! Een lekker stukje kipfilet met witte asperges en een zalige kruidenroomsaus.

8. Gegrilde asperges met spek en rucolastoemp

Gegrilde asperges met spek en rucolastoemp

Asperges op z'n Vlaams zijn heerlijk, maar soms mag het ook wel eens wat origineler zijn! Wat dacht je van een frisse stoemp met rucola en originele gegrilde aspergerolletjes met spek rond? Dit moet je gewoon eens proeven!