De witte asperges, onze nationale trots! Het lijkt wel of ze elk jaar iets vroeger hun mooie witte kopje boven de grond willen steken. Half maart hoor je de mensen al zeggen: "Ik heb de eerste asperges op de kop kunnen tikken!" Officieel start het aspergeseizoen de tweede donderdag van april, dus zijn er nú sowieso overal asperges te verkrijgen!

En we hebben nog tot Sint Jan, op 24 juni, om van ons heerlijke witte goud te genieten! Bij 15gram zijn we uiteraard ook erg fan, meer zelfs, we bieden ze nu ook regelmatig aan in onze foodbox. Hierbij een lekker lijstje van onze asperge-toppers!

1. Asperges op zijn Vlaams

Asperges op zijn Vlaams

We beginnen uiteraard met een topklassieker: asperges op zijn Vlaams. De asperges worden in hun pure vorm gehouden, met een heerlijk botersausje met ei en peterselie erbij, heerlijk!

2. Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

Ook bij het ontbijt krijgen asperges een heerlijke rol: als schattige soldaatjes met een krokant stukje pancetta rond, om in een eitje te doppen!

3. Aspergeroomsoep met gerookte zalm

Aspergeroomsoep met zalm

Een heel makkelijke en smaakvolle aspergeroomsoep met blokjes zalm, geblancheerde aspergepunten en croutons!

4. Hamrolletjes met asperges

Hamrolletjes met asperges

We hebben de topklassieker hamrolletjes met witloof in een lente-jasje gestoken en er een versie met onze nationale trots, witte asperges, mee gemaakt.

5. Gefrituurde asperges in kaasbeslag met kruidenmayonaise

Gefrituurde asperges in kaasbeslag met kruidenmayonaise

Deze asperges komen in een deegjasje met parmezaan en worden dan gefrituurd. Heerlijk met de frisse kruidenmayonaise, ideaal als hapje!

6. Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi zijn Italiaanse aardappelbolletjes, hier in combinatie met heerlijke Belgische witte asperges. Een verrassend lente-gerecht!

7. Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Soms moeten we het onszelf niet te moeilijk maken! Een lekker stukje kipfilet met witte asperges en een zalige kruidenroomsaus. Dit gerecht kan je binnenkort bestellen bij de 15gram Foodbox, hou ons weekmenu in de gaten!

8. Gegrilde asperges met spek en rucolastoemp

Gegrilde asperges met spek en rucolastoemp

Asperges op z'n Vlaams zijn heerlijk, maar soms mag het ook wel eens wat origineler zijn! Wat dacht je van een frisse stoemp met rucola en originele gegrilde aspergerolletjes met spek rond? Dit moet je gewoon eens proeven!