We verwelkomen de lente met dit prachtige gerechtje: prei-rucolastoemp met ham en kaassaus. Een heerlijke overgang van winter naar lente!
En wie lente zegt, die zegt asperges! En laat dat nu net onze Belgische trots zijn! Heel leuk om met te experimenteren, zeker als je er een zuiderse twist aan geeft. Combineer asperges met gnocchi en je gasten zullen niet weten wat ze proeven.
Houd je het liever klassiek? Maak dan eens aspergesoep met een gepocheerd eitje of de wereldberoemde asperges op Vlaamse wijze.
Ook de groene asperges zijn zeer smaakvol en geven een instant lentegevoel. Onze favoriet? Een carpaccio van groene asperges met kruidenvinaigrette en grijze garnaaltjes.
De lente nodigt ook uit om lichtere visgerechten te maken. Zeg vaarwel tegen winterse stoemp en serveer in de plaats knapperige lentegroentjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pladijs met courgette en kerstomaatjes?
Of breng Italië op je bord door een ovenschotel met kabeljauw en mozzarella te maken.
En natuurlijk, geen lente zonder slaatjes! Ook hier kan je naar hartenlust mee experimenteren. Wist je trouwens dat fruit door je salade zorgt voor een smaakexplosie op je bord? We doen het al in de klassieke salade geitenkaas met appel, maar je kan ook out of the box denken door garnalen te mengen met pompelmoes en avocado.
Hou je van gewaagde combinaties? Dan is deze aardbeiensalade met roquefort zeker iets voor jou!
Natuurlijk zijn er ook nog altijd de salades zonder sla, zoals deze heerlijke pastasalade primavera.
Of vervang sla door quinoa, zoals in deze quinoasalade met groentjes, maar ook couscous of rijst zijn zeer salade-proof.
Van welk gerecht krijg jij lentekriebels?