Varkenshaasje met venkel, citroen en rösti

30 MIN
2 personen
Varkenshaasje met venkel, citroen en rösti

Een verfijnd avondmaal met plakjes heerlijk mals varkenshaasje, gegaard op een bedje van venkel en citroen. De rösti passen er perfect bij. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 300 g varkenshaasje
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 kl boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de venkel en snij in fijne plakken. Was en snij de citroen in schijfjes.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan.
  3. Leg de plakjes venkel en citroen in een beboterde ovenschaal, schep er per persoon 2 eetlepels water bij en leg er het varkenshaasje bovenop. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 19 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het varkenshaasje halverwege om.
  4. Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Het is belangrijk dat je de aardappel niet meer wast omdat het zetmeel in de aardappel de rösti straks zal doen kleven. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en doe alles samen in een kom. Kruid met peper en meng goed door elkaar.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en schep per persoon 2 gelijke hoopjes van het röstimengsel in de pan. Duw ze plat met een spatel. Laat 4 minuten bakken per kant. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  6. Haal het varkenshaasje uit de oven en zet de venkel en citroen nog 5 minuten terug in de oven. Rol het vlees door de fijngehakte peterselie en snij het vlees in plakjes. Haal de venkel en citroen uit de oven. Serveer de plakjes varkenshaas met de venkel, citroen en rösti.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 641.11 kcal
Koolhydraten 47.32 g
waarvan suikers 1.81 g
Vet 30.44 g
waarvan verzadigd 6.96 g
Proteïnen 41.2 g
Vezels 9.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin