Pasta asperges 'à la Flamande'

20 MIN
2 personen
Pasta asperges 'à la Flamande'

Dé Vlaamse voorjaarsklassieker, in een pastaversie! Asperges à la Flamande met farfalle erbij. Het is zo gemakkelijk en snel om te maken en het smaakt verrassend goed. Geniet van dit topgerechtje!

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 200 g farfalle
  • 500 g witte asperges
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Leg de eieren in een kookpotje, schenk er water bij tot ze onderstaan. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle 6 minuten.
  3. Schil de asperges met een dunschiller en snij er de houterige uiteinden af. Snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Voeg de asperges toe aan de pasta en laat nog 5 minuten koken.
  4. Pel de eieren en snij ze in stukjes. Snij de peterselie fijn. Smelt de boter in het kookpotje en voeg de stukjes ei en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de farfalle met de asperges af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng er de boter-ei saus door. Meng er eventueel ook nog wat van het kookvocht door voor een mooie vloeiende saus en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.15 kcal
Koolhydraten 70.52 g
waarvan suikers 6.89 g
Vet 30.79 g
waarvan verzadigd 16.53 g
Proteïnen 24.91 g
Vezels 7.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin