Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

 Hoewel we het niet echt merken aan het weer van de afgelopen dagen, is het volop lente. De typische lentegroenten zijn in mei nog op hun best zoals asperges, peultjes, doperwten en paksoi. Ook bloemkool en broccoli zijn heerlijk deze tijd van het jaar. Qua fruit kan je deze maand nog genieten van rabarber, en ook aardbeien, sinaasappels en pompelmoezen doen het goed.

De lekkerste seizoensgroenten en fruit voor mei

Onze 10 favoriete seizoensgerechten voor mei!

1. Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas

Deze prachtige salade met warme geitenkaas, spinazie, sinaasappelpartjes en een frisse dressing is een streling voor het oog én voor de mond.

Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas

2. Pasta primavera met ricotta en kruiden

Een heerlijke pasta primavera bomvol vitamientjes. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen en de kruiden zorgt voor een verrassend fris sausje. Dit gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 29 mei.

Pasta primavera met ricotta en kruiden

3. Carpaccio van groene asperges met kruidenvinaigrette

Deze carpaccio is een prachtig lentegerechtje met dunne sliertjes groene asperge, grijze garnalen en een frisse kruidenvinaigrette.

Een echte topper voor mei is deze carpaccio van groene asperges

4. Kabeljauw met spinazie en dijonaise

Jonge spinazieblaadjes zijn nu op hun best. Test het met deze sappige kabeljauwfilet en een zalige dijonaisesaus. Dit is de Franse keuken op z'n best, lekker verfijnd en toch niet moeilijk om te maken! Dit gerecht kan je bestellen in de 15gram Foodbox van 8 mei. 

Kabeljauw met spinazie en dijonaise

5. Risotto met doperwtjes

Heerlijk in de lente is deze risotto met vers gedopte erwtjes, voor de lunch of voor ’s avonds. Lekker romig en afgewerkt met parmezaan.

Een lekkere risotto met doperwtjes

6. Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

Een heerlijke omelet die je kan vullen met al jouw favoriete seizoensgroenten. Dit lekker en licht gerechtje kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 15 mei.

Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

7. Bloemkoolsteak

Een originele vegetarische variant voor de klassieke steak is een bloemkoolsteak. Lekker krokant en Zuiders in combinatie met een frisse tomatensalsa.

Een vegetarische bloemkoolsteak met tomatensalsa

8. Hamrolletjes met asperges

Een originele lente-variatie op witloofrolletjes, maar dan dus met witte asperges. Ideaal als het weer eens een dagje niet meewil in mei. Dit gerecht kan je bestellen bij de de 15gram Foodbox van 22 mei!

Hamrolletjes met asperges

9. Aardbeiensalade met roquefort

Een verrassende maar heerlijke combinatie is aardbeien met roquefort. Lekker in een salade met veldsla en pompelmoes.

Een frisse aardbeiensalade met roquefort

10. Geweven rabarbertaart

Rabarber is nu ook nog volop in seizoen! Ideaal dus om deze indrukwekkende geweven rabarbertaart eens te maken. Nog meer rabarberinspiratie vind je hier. 

Geweven rabarbertaart