Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Het is nu echt volop lente. De typische lentegroenten zijn in mei nog op hun best zoals asperges, peultjes, doperwten en paksoi. Ook bloemkool en broccoli zijn heerlijk deze tijd van het jaar. Qua fruit kan je deze maand nog genieten van rabarber, en ook aardbeien, sinaasappels en pompelmoezen doen het goed.

De lekkerste seizoensgroenten en fruit voor mei

Onze 10 favoriete seizoensgerechten voor mei!

1. Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas

Deze prachtige salade met warme geitenkaas, spinazie, sinaasappelpartjes en een frisse dressing is een streling voor het oog én voor de mond.

Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas

2. Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

Hoera voor de uitvinding van de schnitzel! Alles is lekkerder in een krokant korstje, toch? Zo ook deze heerlijke kipschnitzels met een frisse koolsla met yogonaise dressing en lekkere ovenaardappeltjes erbij. De koolsla maken we trouwens met een koolrabi, helemaal in seizoen nu! Deze topper kan je terugvinden in de 15gram Foodbox van 7 mei, te bestellen vóór donderdag 3 mei 12u 's middags. 

Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

3. Carpaccio van groene asperges met kruidenvinaigrette

Deze carpaccio is een prachtig lentegerechtje met dunne sliertjes groene asperge, grijze garnalen en een frisse kruidenvinaigrette.

Een echte topper voor mei is deze carpaccio van groene asperges

4. Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

Een klassieke salade die je op menig restaurantmenukaart kan terugvinden, maar die wij gewoon graag lekker thuis maken: frisse salade met krokant gebakken spekjes, zachte geitenkaas, gebakken appeltjes, rozijnen en een sublieme honing-mosterddressing. Dé perfecte maaltijdsalade, yum! Deze salade kan je bestellen in de 15gram Foodbox van 14 mei. 

Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

5. Risotto met doperwtjes

Heerlijk in de lente is deze risotto met vers gedopte erwtjes, voor de lunch of voor ’s avonds. Lekker romig en afgewerkt met parmezaan.

Een lekkere risotto met doperwtjes

6. Preirolletjes met ham en kaas

Prei is het hele jaar door beschikbaar, maar nu is de prei jong en frisser en zoeter van smaak. Ideaal moment om een echte Belgische klassieker eens op een andere manier te eten! Al aan het watertanden? Dit lekkere recept kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 22 mei. 

Preirolletjes met ham en kaas

7. Bloemkoolsteak

Een originele vegetarische variant voor de klassieke steak is een bloemkoolsteak. Lekker krokant en Zuiders in combinatie met een frisse tomatensalsa.

Een vegetarische bloemkoolsteak met tomatensalsa

8. Griekse pasta met Puttanescasaus en feta

Puttanescasaus kennen we natuurlijk van de heerlijke pasta puttanesca. Een heerlijke tomatensaus verrijkt met onder andere olijven, kappertjes en knoflook. Deze saus smaakt ook heerlijk bij orzo, dat is een Griekse pastasoort en feta. Moet je maar eens proeven! Bijvoorbeeld in de 15gram Foodbox van 28 mei. Laat het smaken!

Griekse pasta met puttanescasaus en feta

9. Aardbeiensalade met roquefort

Een verrassende maar heerlijke combinatie is aardbeien met roquefort. Lekker in een salade met veldsla en pompelmoes.

Een frisse aardbeiensalade met roquefort

10. Geweven rabarbertaart

Rabarber is nu ook nog volop in seizoen! Ideaal dus om deze indrukwekkende geweven rabarbertaart eens te maken. Nog meer rabarberinspiratie vind je hier. 

Geweven rabarbertaart