Het is nu echt volop lente. De typische lentegroenten zijn in mei nog op hun best zoals asperges, peultjes, doperwten en paksoi. Ook bloemkool en broccoli zijn heerlijk deze tijd van het jaar. Qua fruit kan je deze maand nog genieten van rabarber, en ook aardbeien, sinaasappels en pompelmoezen doen het goed.
Onze 10 favoriete seizoensgerechten voor mei!
1. Salade met spinazie, sinaasappel en warme geitenkaas
Deze prachtige salade met warme geitenkaas, spinazie, sinaasappelpartjes en een frisse dressing is een streling voor het oog én voor de mond.
2. Asperges op zijn Vlaams
Mei is dé uitgelezen maand om van asperges te genieten. We zetten ook asperges op het menu in onze 15gram Foodbox, en wel in de heerlijke klassieker asperges op zijn Vlaams. Wees er snel bij, bestel dit gerecht voor jouw 15gram Foodbox vóór donderdag 2 mei, 12u 's middags.
3. Carpaccio van groene asperges met kruidenvinaigrette
Deze carpaccio is een prachtig lentegerechtje met dunne sliertjes groene asperge, grijze garnalen en een frisse kruidenvinaigrette.
4. Volkoren spaghetti met broccoli, chili, citroen en mozzarella
Hou je van eenvoudige, snelle pastagerechten die barsten van smaak? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou! Heerlijke volkoren spaghetti met beetgare broccoliroosjes en daarbij een heerlijke dressing met citroen, chili en knoflook. Een volledige bol mozzarella per persoon maakt van dit eenvoudige gerecht een feestmaal! Deze pasta kan je bestellen in de 15gram Foodbox van 13 mei.
5. Risotto met doperwtjes
Heerlijk in de lente is deze risotto met vers gedopte erwtjes, voor de lunch of voor ’s avonds. Lekker romig en afgewerkt met parmezaan.
6. Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp
Deze heek of mooie meid met parmezaankorstje is een waar genot voor elke visliefhebber! Dat lekker stukje heek en dan dat heerlijke krokante korstje bomvol smaak, dít moet je echt proberen. Het past perfect bij de subtiele venkelstoemp met nog stukjes venkel in met wat beet aan. Genieten! Dit lekkere recept kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 20 mei.
7. Bloemkoolsteak
Een originele vegetarische variant voor de klassieke steak is een bloemkoolsteak. Lekker krokant en Zuiders in combinatie met een frisse tomatensalsa.
8. Gehaktbrood met pistachenootjes, geroosterde boontjes en aardappelen
Dit is een feestje op het bord voor jong en oud! Een heerlijk gehaktbroodje met een leuke verrassing binnenin: krokante pistachenootjes! Daarbij komen geroosterde boontjes met tomatenblokjes en gekookte aardappelen. Veel smaak en weinig werk, wat wil je nog meer? Zin om te proeven? Bijvoorbeeld in de 15gram Foodbox van 27 mei. Laat het smaken!
9. Aardbeiensalade met roquefort
Een verrassende maar heerlijke combinatie is aardbeien met roquefort. Lekker in een salade met veldsla en pompelmoes.
10. Geweven rabarbertaart
Rabarber is nu ook nog volop in seizoen! Ideaal dus om deze indrukwekkende geweven rabarbertaart eens te maken. Nog meer rabarberinspiratie vind je hier.