Asperges op zijn Vlaams

30 MIN
4 personen
Asperges op zijn Vlaams

Een echte Vlaamse klassieker is asperges op zijn Vlaams met eitjes. Presenteer ze origineel in een torentje en verras je gasten. Heerlijk en gezond!

Ingrediënten

  • 2 bussels witte asperges
  • 1 prei
  • 4 eieren, hardgekookte
  • 200 g hoeveboter
  • 1 bosje krulpeterselie, fijngesnipperd
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het preigroen in dunne repen. Blancheer 2 minuten, laat schrikken onder koud water en uitlekken op keukenpapier.
  2. Schil de asperges en snijd het harde stukje onderaan weg. Snijd de asperges in drie gelijke stukken en kook ze 5-10 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken op een proper theedoek en bewaar het kookvocht.
  3. Breng 50 milliliter van het kookvocht aan de kook. Doe er de hoeveboter in blokjes bij en klop op tot een sausje.
  4. Pel en plet de hardgekookte eieren. Meng ze met de botersaus en doe er de peterselie bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leng eventueel aan met wat extra kookvocht.
  5. Bind de asperges samen met een lintje preigroen. Zet de busseltjes in het midden van de borden en lepel er de warme eiersaus rond.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 311.72 kcal
Koolhydraten 7.15 g
waarvan suikers 5.13 g
Vet 24.32 g
waarvan verzadigd 12.59 g
Proteïnen 14.31 g
Vezels 6.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin