Maandag: Wereld anti-dieetdag! Luikse balletjes met waterkerspuree
Jawel, op 6 mei is het wereld anti-dieetdag! Trek je eens helemaal niets aan van wat alle "voedingsspecialisten" zeggen, en geniet gewoon van een heerlijke maaltijd, zoals deze Luikse gehaktballetjes met kruidige waterkerspuree. Dat is trouwens ook weer we naar streven in ons weekmenu (de filosofie van deze website tout court): ga op zoek naar balans. De ene dag genieten van echt comfort food (zeer goed voor de mentale gezondheid!), de andere dag voor lekker lichte kost, met de focus op lekker! Geniet ervan! Bekijk recept
Dinsdag: Stoofpotje van vis met venkel
Venkel is weer helemaal in seizoen nu. Vis en venkel, dat zijn beste vriendjes! We maken een heerlijk Scandinavisch geïnspireerd stoofpotje met blokjes vis, gestoofde venkel en aardappelen. Werk af met plukjes dille en je kan weer smullen! Bekijk recept
Woensdag: Tataki van steak met rijst, paksoi, wortel en champignon
Tataki is een bereidingstechniek uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis heel kort wordt aangeschroeid. Hierdoor krijgt je een lekker krokant korstje aan de buitenkant en blijft de binnenkant mooi rosé en botermals. Genieten maar! Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept
Donderdag: Kokosrijst met sticky tofu, wortel, aubergine en munt
Donderdag veggiedag met sticky tofu! Heb je ooit al eens rijst gegaard in kokosmelk? Heerlijk smeuïg en verrassend van smaak! We serveren er sticky tofu bij, en eens je jouw tofu zo klaargemaakt hebt, maak je'm altijd zo klaar, beloofd! Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept
Vrijdag: Verse pasta met asperges, gehakt en champignons
Het aspergeseizoen is volop aan de gang en brengt de lente instant in je bord! Deze keer serveren we ze niet op de klassieke manier, maar in een overheerlijke pasta met gehakt en champignons. Mmmm! Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept
Weekend: Moederdag: Crêpe Suzette
Zondag 12 mei is het Moederdag! Verwen jouw mama met een heerlijke klassieker! Crêpe suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier. Bekijk recept