Helemaal nieuw op 15gram.be: wij presenteren je ons weekmenu! We inspireren je voortaan graag elke dag van de week met seizoensgebonden en thematische gerechten. Een aantal van deze gerechten kan je meteen in je mandje klikken bij Foodbag, andere zijn simpelweg om jou te inspireren. Samen vormen ze een gevarieerd en origineel weekmenu. Zo helpen we je graag de vraag 'wat even we vandaag' met gemak op te lossen!


Maandag: Wereld anti-dieetdag! Luikse balletjes met waterkerspuree


Luikse balletjes met waterkerspuree
Jawel, op 6 mei is het wereld anti-dieetdag! Trek je eens helemaal niets aan van wat alle "voedingsspecialisten" zeggen, en geniet gewoon van een heerlijke maaltijd, zoals deze Luikse gehaktballetjes met kruidige waterkerspuree. Dat is trouwens ook weer we naar streven in ons weekmenu (de filosofie van deze website tout court): ga op zoek naar balans. De ene dag genieten van echt comfort food (zeer goed voor de mentale gezondheid!), de andere dag voor lekker lichte kost, met de focus op lekker! Geniet ervan! Bekijk recept



Dinsdag: Stoofpotje van vis met venkel


Stoofpotje van vis met venkel
Venkel is weer helemaal in seizoen nu. Vis en venkel, dat zijn beste vriendjes! We maken een heerlijk Scandinavisch geïnspireerd stoofpotje met blokjes vis, gestoofde venkel en aardappelen. Werk af met plukjes dille en je kan weer smullen! Bekijk recept



Woensdag: Tataki van steak met rijst, paksoi, wortel en champignon



Tataki is een bereidingstechniek uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis heel kort wordt aangeschroeid. Hierdoor krijgt je een lekker krokant korstje aan de buitenkant en blijft de binnenkant mooi rosé en botermals. Genieten maar! Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept



Donderdag: Kokosrijst met sticky tofu, wortel, aubergine en munt



Donderdag veggiedag met sticky tofu! Heb je ooit al eens rijst gegaard in kokosmelk? Heerlijk smeuïg en verrassend van smaak! We serveren er sticky tofu bij, en eens je jouw tofu zo klaargemaakt hebt, maak je'm altijd zo klaar, beloofd! Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept



Vrijdag: Verse pasta met asperges, gehakt en champignons



Het aspergeseizoen is volop aan de gang en brengt de lente instant in je bord! Deze keer serveren we ze niet op de klassieke manier, maar in een overheerlijke pasta met gehakt en champignons. Mmmm! Bestel dit gerecht bij Foodbag of bekijk recept



Weekend: Moederdag: Crêpe Suzette


Crêpe Suzette
Zondag 12 mei is het Moederdag! Verwen jouw mama met een heerlijke klassieker! Crêpe suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier.  Bekijk recept