Verse pasta met asperges, gehakt en champignons

35 MIN
2 personen
Verse pasta met asperges, gehakt en champignons

Het aspergeseizoen is nog steeds bezig en brengt de lente instant in je bord! Deze keer serveer ik ze niet op de klassieke manier, maar in een overheerlijke pasta met gehakt en champignons. Mmmm!

Ingrediënten

  • 200 g witte asperges
  • 250 g kastanjechampignons
  • 300 g gemengd gehakt, rund/varken
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml melk
  • 50 g Gran Moravia, of parmezaan
  • ½ citroen
  • 250 g verse tagliatelle
  • 1 el bakboter
  • 1 el bloem
  • snuifje nootmuskaat
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de asperges. Houd de asperge voorzichtig vast bij de kop en schil met een dunschiller van boven naar onder. Verwijder dan het harde uiteinde (ongeveer 1 cm) van de asperge. Snijd de asperges vervolgens in 4-5 stukken.
  2. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote (wok)pan op hoog vuur. Bak het gehakt in grove 'chuncks' mooi aan. Kruid met zout en zwarte peper. Schep uit de pan. Verhit een klontje boter in diezelfde pan en bak de champignons. Pers de knoflook erbij en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Kook intussen de aspergestukken in 4-6 min. beetgaar en schep uit het water. Giet het water niet weg, gebruik het voor de pasta.
  5. Haal de champignons uit de pan. Smelt een klont boter in de pan. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. Zet het vuur niet te hoog. Van zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot kleine korreltjes, is de roux klaar. Giet al roerend met een garde de melk erbij. Blijf goed roeren, tot de saus begint te dikken. Meng de Gran Moravia erdoor en laat smelten terwijl je blijft roeren. Kruid met zout, zwarte peper, nootmuskaat en een kneep citroensap.
  6. Kook de pasta in 1-2 min. al dente (zie tip).
  7. Schep het gehakt, de gebakken champignons en gekookte asperges bij de saus en schep om. Proef en breng op smaak met extra zout, zwarte peper, nootmuskaat of citroensap.
  8. Optioneel: schep de saus bij de pasta
  9. Serveer de verse pasta met de saus in een diep bord. Smakelijk!
  10. TIP: Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus. Het zetmeel in het water van de pasta zorgt voor een smeuïge, gebonden saus.