Crêpe Suzette

20 MIN
4 personen
Crêpe Suzette

Crêpe suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier. Een Frans, traditioneel dessert.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels, geschild en in partjes
  • 90 g bloem
  • 1 ei
  • 180 ml magere melk
  • 3 el Grand Marnier
  • 5 g zoetstof, hittebestendige
  • 3 el boter
  • 2 kl poedersuiker

BEREIDING

  1. Maak een beslag van de bloem, het ei en de melk.
  2. Bak flinterdunne pannenkoekjes in 2 eetlepels boter en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de resterende boter samen met de zoetstof in dezelfde pan en karameliseer hierin de sinaasappelpartjes. Voeg de Grand Marnier toe en laat de alcohol verdampen.
  4. Vouw de pannenkoekjes in vier en overgiet met de sinaasappelsaus. Bestrooi met de poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 279.17 kcal
Koolhydraten 30.49 g
waarvan suikers 13.93 g
Vet 13.55 g
waarvan verzadigd 8.06 g
Proteïnen 6.45 g
Vezels 1.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin