Stoofpotje van vis met venkel

30 MIN
2 personen
Stoofpotje van vis met venkel

Vis en venkel, dat zijn beste vriendjes! We maken een heerlijk Scandinavisch geïnspireerd stoofpotje met blokjes vis, gestoofde venkel en aardappelen. Werk af met plukjes dille en je kan weer smullen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 10 g dille
  • 2 witte visfilets
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snij de venkel in fijne blokjes. Snij de ui fijn. Hak de dille grof.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 18 minuten koken en giet de aardappelen dan af.
  3. Smelt de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui en venkel aan op een matig vuur gedurende 10 minuten.
  4. Dep de vis droog en snij in blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de visbouillon op. Voeg de blokjes vis toe. Laat op een zacht vuur 5 minuten pocheren.
  5. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de vis en de gestoofde venkel bij de saus en laat nog kort doorwarmen.
  7. Serveer het stoofpotje van vis met de aardappelen en werk af met de grofgehakte dille.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 577.28 kcal
Koolhydraten 57.19 g
waarvan suikers 7.36 g
Vet 21.62 g
waarvan verzadigd 12.76 g
Proteïnen 34.11 g
Vezels 9.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin