Ontdek de verschillende bereidingswijzen: bakken in de pan, pocheren in een saus, in de oven of in papillot. Enkele tips:
- Dep je filets droog, anders zal je nooit een krokant korstje krijgen.
- Bakken doe je best in een antikleefpan met een beetje boter of olijfolie.
- Zorg dat de temperatuur niet te hoog is. Pocheren doe je net onder het kookpunt.
- Komen er witte puntjes op de filets? Dat zijn de eiwitten die stollen. Dat kan betekenen dat het vuur te hoog staat of dat de vis al te lang heeft gebakken.
- Dat laatste, te lang garen, is de grootste fout die gemaakt kan worden. Dan droogt de vis uit. Is het nog niet te erg dan kan je het nog maskeren door toevoeging van extra boter of olijfolie.
- De gaartijd is afhankelijk van de filet zelf en de bereidingswijze. Ben je niet zeker of de vis gaar is, prik dan zachtjes met een mes. Voel je nog weerstand in het vlees, dan is hij nog niet klaar.
En dan nu aan de slag voor een gezonde maaltijd met een perfect bereid stukje vis!
Gebakken vis met courgettefrietjes
Courgettefrietjes zijn overheerlijk! Ze krijgen een heerlijk kaaskorstje en worden in de oven gebakken. Daarbij komen visblokjes en een zalig sausje van geroosterde knoflook. Een beetje fish & chips, maar dan toch ook weer helemaal anders. En koolhydraatarm! Bekijk recept
Visburgers met dille-citroensaus en courgettefrietjes
Heb je ooit al eens zelf visburgers gemaakt? Met een keukenrobot of staafmixer gaat het verrassend gemakkelijk! We brengen de visburgers op smaak met citroenzeste en dille, smaken die ook terugkomen in het heerlijke dille-citroensausje voor erbij. Dat zal smaken, met ook nog courgettefrietjes erbij! Bekijk recept
Thaise tom kha met vis
Tom kha kai ken je misschien wel als die heerlijke milde kokossoep met kip uit de Thaise keuken. Maar wist je dat je ook een lekkere versie met vis kan maken? Een snelle, maar toch overheerlijke maaltijdsoep die ook nog eens koolhydraatarm is. Dat zal smaken! Bekijk recept
Aziatische vispapillot met paksoi en gember
Zo veel smaak en geur, in een heerlijk dampend pakketje! We maken zalige Aziatische vispapillotten met paksoi, champignons en een geweldig lekker sausje. Heel gemakkelijk om te maken, met een fantastisch geurig resultaat. Geniet ervan! Bekijk recept
Vis met pistachekorst, courgettespaghetti en gepofte kerstomaatjes
Een streling voor het oog en de smaakpapillen, deze zalige ovenschotel met cougettespaghetti, visfilets met een pistachekorst en gepofte kerstomaatjes. Lekker verfijnd en koolhydraatarm. Smullen maar! Bekijk recept
Witte vis met sauce vierge en groene asperges
Beeld je in: je zit op een schaduwrijk terrasje onder een lindeboom in een pittoresk dorpje in het zuiden van Frankrijk. Er staat alvast een fris glas witte wijn op tafel. Een elegante serveuse zet deze witte vis met sauce vierge en groene asperges voor je neus. Voel je als god in Frankrijk met dit zalige gerecht! Bekijk recept
Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool
Mogen we je een heerlijk origineel en koolhydraatarm éénpansgerecht voorstellen? Ontdek deze zalig zachte witte visfilets met tomaten-kokossaus en Chinese kool. Heel gemakkelijk om klaar te maken en zo klaar. Laat het smaken! Bekijk recept
Krokante visfilets met zoete aardappelfrietjes, tartaar en sla
Fish & chips in een zomers en gezond jasje! De visfilets worden gepaneerd met amandelpoeder. Koolhydraatarm en het zorgt voor een heerlijk krokant korstje. Daarbij komen zoete aardappelfrietjes, versgemaakte tartaarsaus en kropsla. Zo lekker! Bekijk recept
Witte visfilet met bloemkool-wortelpuree en peterseliedressing
Zin in een lekker verfijnd gerechtje dat toch licht is? We maken een verrassende bloemkool-wortelpuree waarbij je geen moment een patatje zal missen. Daarbij een gebakken visfilet en een frisse peterseliedressing. Laat het smaken! Bekijk recept
Stoofpotje van vis met venkel
Vis en venkel, dat zijn beste vriendjes! We maken een heerlijk Scandinavisch geïnspireerd stoofpotje met blokjes vis en gestoofde venkel erbij. Werk af met plukjes dille en je hebt een zalige koolhydraatarme maaltijd. Zin in? Bestel dit gerecht deze week bij de 15gram Foodbox