Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

25 MIN
2 personen
Witte visfilet in tomaten-kokossaus en Chinese kool

Mogen we je een heerlijk origineel en koolhydraatarm éénpansgerecht voorstellen? Ontdek deze zalig zachte witte visfilets met tomaten-kokossaus en Chinese kool. Heel gemakkelijk om klaar te maken en zo klaar. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ Chinese kool
  • 2 kl currypoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 250 ml tomatenpassata
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 witte visfilets
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.
  2. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en Chinese kool toe. Roerbak 2 minuten. Voeg het currypoeder toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed om en voeg dan de tomatenpassata en de kokosmelk toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  4. Kruid de witte visfilets met peper en zout en leg ze in de tomaten-kokossaus. Zorg ervoor dat de visfilets bedekt zijn met vocht. Laat 10-12 minuten pruttelen onder deksel op een matig vuur.
  5. Snij de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Controleer of de visfilets gaar zijn. Schep het gerecht in diepe borden, werk af met tomatenblokjes en koriander en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 564.76 kcal
Koolhydraten 20.89 g
waarvan suikers 7.76 g
Vet 37.17 g
waarvan verzadigd 24.4 g
Proteïnen 33.13 g
Vezels 9.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin