Thaise tom kha met vis

25 MIN
2 personen
Thaise tom kha met vis

Tom kha kai ken je misschien wel als die heerlijke milde kokossoep met kip uit de Thaise keuken. Maar wist je dat je ook een lekkere versie met vis kan maken? Een snelle, maar toch overheerlijke maaltijdsoep die ook nog eens koolhydraatarm is. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 20 g gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g vismengeling
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 gedroogde limoenblaadjes
  • 1 el vissaus
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 150 g sojascheuten
  • 1 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil en snij de gember in plakjes. Plet en snij de stengel(s) citroengras in 3. Pers de knoflook. Snij de vis in blokjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Meng het maïszetmeel met wat water tot een papje.
  2. Verhit de arachideolie in een kookpot en voeg de gember, de rode paprika en de knoflook toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  3. Voeg na 6 minuten de visblokjes en de vissaus toe. Schep voorzichtig om. Laat nog 6 minuten rustig pruttelen tot de vis gaar is. Voeg dan het maïszetmeelpapje toe, schep voorzichtig om. Breng aan de kook en laat lichtjes indikken.
  4. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen en pluk de blaadjes koriander.
  5. Haal de kookpot van het vuur en breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout. Vis de stukjes citroengras, de limoenblaadjes en gember eventueel uit de pot. Roer er 2/3de van de sojascheuten door. Werk af met de rest van de sojascheuten en koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 752.53 kcal
Koolhydraten 34.87 g
waarvan suikers 7.37 g
Vet 52.91 g
waarvan verzadigd 38.37 g
Proteïnen 33.89 g
Vezels 5.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin