Visburgers met dille-citroensaus en courgettefrietjes

30 MIN
2 personen
Visburgers met dille-citroensaus en courgettefrietjes

Heb je ooit al eens zelf visburgers gemaakt? Met een keukenrobot of staafmixer gaat het verrassend gemakkelijk! We brengen de visburgers op smaak met citroenzeste en dille, smaken die ook terugkomen in het heerlijke dille-citroensausje voor erbij. Dat zal smaken, met ook nog courgettefrietjes erbij!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 10 g dille
  • 300 g vismengeling
  • 50 g rucola
  • 1 potje magere yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in frietjes. Doe in een kom de helft van de olijfolie, peper en zout en meng hierdoor de courgettefrietjes, zodat ze goed bedekt zijn met een laagje olijfolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op, zorg dat ze mooi naast elkaar liggen. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de helft van de citroen in partjes, pers het sap van de andere helft.
  3. Hak de helft van de dille grof (ook de steeltjes). Doe de visblokjes in een keukenrobot, samen met de citroenzeste, de grofgehakte dille, het maïszetmeel, peper en zout. Mix tot een egale massa en vorm er per persoon een visburger van.
  4. Snij de rest van de dille fijn. Meng de mayonaise met de yogurt, het citroensap, de fijngesneden dille en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de visburgers aan beide kanten. Kruid met zout.
  6. Serveer de visburgers met het citroen-dillesausje, de courgettefrietjes, een citroenpartje en rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 555.26 kcal
Koolhydraten 26.94 g
waarvan suikers 12.32 g
Vet 36.14 g
waarvan verzadigd 5.27 g
Proteïnen 30.53 g
Vezels 3.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin