Vis met pistachekorst, courgettespaghetti en gepofte kerstomaatjes

30 MIN
2 personen
Vis met pistachekorst, courgettespaghetti en gepofte kerstomaatjes

Een streling voor het oog en de smaakpapillen, deze zalige ovenschotel met cougettespaghetti, visfilets met een pistachekorst en gepofte kerstomaatjes. Lekker verfijnd en koolhydraatarm. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 30 g pistachenoten
  • 4 el panko
  • 2 witte visfilets
  • 125 g kerstomaten
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven.
  3. Hak de pistachenoten fijn. Meng met de boter en panko. Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Kruid de witte visfilets met peper en zout en leg ze op de courgettespaghetti. Verdeel de pistachemengeling over de vis. Leg er de kerstomaten bij en zet nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Besprenkel de ovenschotel met extra vierge olijfolie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.7 kcal
Koolhydraten 23.48 g
waarvan suikers 16.56 g
Vet 39.71 g
waarvan verzadigd 13.12 g
Proteïnen 35.42 g
Vezels 5.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin