Voilà, het najaar is nu definitief op gang getrokken. Maar na een waterige zomer, hopen we allemaal nog op een mooie nazomer. Één met veel tijd voor terrasjes, misschien nog ergens een heerlijk weekendje weg of gewoon wat middagzon op je snoet tijdens de lunch. Toch nemen we het zekere voor het onzekere, en hebben we een lekker (na)zomers weekmenu samengesteld. Heerlijke zonnige gerechten die sowieso dat zomergevoel binnentrekken, of de zon nu schijnt of niet. Allemaal gerechten die jij deze week kan bestellen bij Foodbag.be, hoe handig is dat? Nazomeren doe je zo!


Pestoburger met wortelfrietjes, sla en tomaat


Pestoburger met wortelfrietjes, sla en tomaat
Een zalige Italiaanse hamburger met pesto, spek, tomaat en rucola. En daarbij komen lekker gezonde wortelfrietjes. Hier ga je van genieten! Bekijk recept



Spaghetti met vis, broccoli, prei en curry


Spaghetti met vis, broccoli, prei en curry
Variëren met vis, daar maken we onze missie van. Laat de vis zwemmen in een makkelijk, snel sausje op basis van kokosmelk, bouillon en currypoeder. Duik je mee in het recept? Bekijk recept



Aloo gobi met bloemkool, aardappel, tomaat en naanbrood


Aloo gobi met bloemkool, aardappel, tomaat en naanbrood
Een favoriet gerecht van de oprichter van Foodbag.be, Stéphane! Aloo gobi is een heerlijk vegetarisch gerecht uit Indië met bloemkool. We maken er een zalige maaltijd van, met naanbrood bij! Bekijk recept



Gegratineerde pasta met gehaktchuncks, mascarpone, champignons, paprika en tomaat


Gegratineerde pasta met gehaktchuncks, mascarpone, champignons, paprika en tomaat
Comfortfood met dat tikkeltje extra, daar houd ik van! En dit is er zo eentje met alleen maar heerlijk vullende ingrediënten zoals pasta, mascarpone, gehakt, champignons en als kers op de taart: gemalen kaas. Dig in! Bekijk recept



Griekse gevulde puntpaprika met orzo, getakaas, olijf en kerstomaat


Griekse gevulde puntpaprika met orzo, getakaas, olijf en kerstomaat
Groenten opvullen, we zijn er dol op. Je kan er zoveel in kwijt: graantjes, kaas of - in dit geval - nóg meer groenten. Bijna ongemerkt speel je een heleboel vitaminen naar binnen. Lekker en best handig! Ideaal om te nazomeren! Bekijk recept



Caesar pasta met kip en ansjovis, komkommer en ijsbergsla


Caesar pasta met kip en ansjovis, komkommer en ijsbergsla
Klassiekers een twist geven, daar houden we van. We maken van de wereldberoemde caesarsalade een (binnenkort legendarische) pastaversie. Ons geheim? De dressing van yoghurt, Gran Moravia en ansjovis. Boordevol smaak en toch lekker licht. Mmm! Bekijk recept



Gelakte zalm met limoenquinoa, geroosterde paprika en boontjes


Gelakte zalm met limoenquinoa, geroosterde paprika en boontjes
We lakken de zalm met een mengeling van honing, limoen, sojasaus, knoflook en paprikapoeder. Daardoor blijft die lekker sappig en mals. Een smaakbom! Heerlijk met de limoenquinoai, geroosterde paprika en boontjes erbij. Bekijk recept