Gegratineerde pasta met gehaktchuncks, mascarpone, champignons, paprika en tomaat

30 MIN
2 personen
Gegratineerde pasta met gehaktchuncks, mascarpone, champignons, paprika en tomaat

Comfortfood met dat tikkeltje extra, daar houd ik van! En dit is er zo eentje met alleen maar heerlijk vullende ingrediënten zoals pasta, mascarpone, gehakt, champignons en als kers op de taart: gemalen kaas. Dig in!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • ½ gele ui
  • 125 gr witte champignons
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 200 gr cellentani pasta
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr geraspte kaas
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Snipper de ui fijn. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan op hoog vuur. Bak het gehakt. Prak het met een spatel in hapklare stukken, 'chunks'. Haal uit de pan.
  4. Verwarm de oven op 200°C, bij voorkeur op grillstand. Tip: je kan de kaas ook gewoon door de pasta laten smelten zonder gratineren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van het gehakt. Bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg vervolgens ook de paprika, tomaat en ui toe en laat nog 5 min. mee bakken. Pers de knoflook erbij. Kruid met Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet een kopje van het kookvocht bij de groenten en giet de pasta af.
  7. Schep de pasta bij de groenten, samen met de mascarpone. Roer om en stort in een ovenschaal. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Werk af met de geraspte kaas en schuif nog 5-10 min. in de oven voor een goudbruin kaaskorstje. Smakelijk!
  8. TIP: Hou je van pit? Voeg wat chili, harissa of sambal toe.