Gelakte zalm met limoenquinoa, geroosterde paprika en boontjes
35 MIN
2 personen
We lakken de zalm met een mengeling van honing, limoen, sojasaus, knoflook en paprikapoeder. Daardoor blijft die lekker sappig en mals. Een smaakbom! Heerlijk met de limoenquinoa, geroosterde paprika en boontjes erbij.
Ingrediënten
300 gr zalmfilet
½ limoen
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
125 gr quinoa
200 gr prinsessenboontjes
1 gele paprika
boter
olie
1 kl paprikapoeder
1 kl honing/zoetstof
scheutje wittewijnazijn
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Dep de zalm droog met keukenpapier. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
Breng 2 potten water aan de kook, eentje voor de quinoa en eentje voor de boontjes.
Spoel de limoen, boen goed schoon en rasp de zeste.
Glaze: pers het limoensap in een kommetje. Pers de knoflook erbij, voeg de
honing/zoetstof toe, 1 el (sesam)olie per persoon en de sojasaus (zie tip).
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook de prinsessenboontjes 5-7 min.
Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paprika zo’n 4-5 min op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Schep uit de pan en houd warm.
Smelt een flinke klont boter in diezelfde pan en bak de zalm 1 min. per zijde. Giet de glaze over de zalm, lepel een aantal keren erover en bak nog zo'n 1-2 min.
Schep de limoenzeste onder de quinoa en breng verder op smaak met een scheutje witte wijnazijn, scheutje olie, zout en zwarte peper.
Serveer de gelakte zalm met de limoen-quinoa, boontjes en paprika. Smakelijk!
TIP: Eet je graag pikant? Voeg een snuifje chilivlokken of cayennepeper toe aan de glaze.