Pestoburger met wortelfrietjes, sla en tomaat

35 MIN
2 personen
Pestoburger met wortelfrietjes, sla en tomaat

Een zalige Italiaanse hamburger met pesto, spek, tomaat en rucola. En daarbij komen lekker gezonde wortelfrietjes. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 50 gr groene pesto
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 hamburgers
  • 2 sneetjes spek
  • 2 tomaten
  • 50 gr rucola
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout en zwarte peper. Laat de hamburgerbroodjes de laatste 5 min. mee roosteren.
  2. Pestodressing: meng de pesto met de yoghurt.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de burgers zo'n 2-3 min. aan elke kant goudbruin. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje in de pan liggen. Haal uit de pan en houd warm.
  4. Bak de speksneetjes krokant in de pan van de burgers (zie tip). Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd de tomaat in plakjes.
  6. Smeer wat pestodressing op beide helften van het hamburgerbroodje. Beleg de onderkant met rucola. Schik daarop de burger, het spek en de plakjes tomaat. Serveer met de wortelfrietjes. Smakelijk!
  7. TIP: Snijd het spek in fijne reepjes voor een lekkere crumble.