Spaghetti met vis, broccoli, prei en curry

30 MIN
2 personen
Spaghetti met vis, broccoli, prei en curry

Variëren met vis, daar maken we onze missie van. Laat de vis zwemmen in een makkelijk, snel sausje op basis van kokosmelk, bouillon en currypoeder. Duik je mee in het recept?

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 1 gele ui
  • 1 stengel prei
  • 10 gr bieslook
  • ½ blokje visbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl currypoeder
  • 300 gr gemengde vis
  • 200 gr spaghetti
  • boter
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in zo'n 5 min. beetgaar (zie tip). Schep de broccoli uit het water en laat even schrikken onder koud water (zo behoudt de broccoli zijn frisse groene kleur). Bewaar het kookwater voor de pasta (stap 4).
  2. Snipper de ui fijn. Snijd de prei in ringen van 2 cm. Hak de bieslook fijn.
  3. Smelt een klontje boter in een (diepe) pan. Fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg de prei toe. Verkruimel de bouillon erover. Bak zo'n 2-3 min. Blus het geheel met de kokosmelk en 100 ml water per persoon. Breng op smaak met het currypoeder en veel zwarte peper. Kruid de vismix met zout en zwarte peper en voeg toe aan de saus. Laat zo'n 10-12 min. garen op laag vuur.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meng de pasta onder de saus en voeg de broccoli en de helft van de bieslook toe. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de spaghetti met de vis in kokossaus. Werk af met de rest van de bieslook. Smakelijk!
  7. TIP: Laat niets verloren gaan. Schil de stronk van de broccoli, snijd in stukjes en kook samen met de roosjes gaar.