Caesar pasta met kip en ansjovis, komkommer en ijsbergsla

30 MIN
2 personen
Caesar pasta met kip en ansjovis, komkommer en ijsbergsla

Klassiekers een twist geven, daar houden we van. We maken van de wereldberoemde caesarsalade een (binnenkort legendarische) pastaversie. Ons geheim? De dressing van yoghurt, Gran Moravia en ansjovis. Boordevol smaak en toch lekker licht. Mmm!

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 50 gr Gran Moravia (of Parmezaan)
  • 1 blikje ansjovis
  • 200 gr tortiglioni
  • 2 kipfilets
  • ½ ijsbergsla
  • ½ rode ui
  • 1 minikomkommer
  • boter
  • ½ kl mosterd
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Dressing: pers de knoflook. Mix in een kommetje of maatbeker de yoghurt, knoflook, mosterd, helft van de Gran moravia en 2 ansjovisfilets met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper en bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en laat nog 10 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan.
  4. Hak de ijsbergsla grof (reken op 150 gram per persoon). Halveer de ui en snijd in ringen. Snijd vervolgens ook de komkommer in plakjes.
  5. Schep de ijsbergsla, komkommer, ui en pasta in een kom. Breng op smaak met de helft van de dressing, zout (zie tip) en zwarte peper. Schep goed onder elkaar. Snijd de kipfilet in plakjes.
  6. Schep de salade in een bord en schik de plakjes kip erop. Werk af met de overige Gran Moravia, ansjovis en dressing. Smakelijk!
  7. TIP: Opgelet! ansjovis is al zout. Proef dus zeker eens van de dressing terwijl je aan het kruiden bent.