Pasta is een echte crowd pleaser, waarmee je jong en oud een plezier kan doen, ook aan de feesttafel. Je kan het heel eenvoudig houden met een vegetarische klassieker, of een echte feestelijke pasta maken met lekker veel zeevruchten. Of haal dat pastamachine nog eens van de zolder en maak je eigen ravoili, gegarandeerd scoren! De Italianen doen het al eeuwenlang, pasta als voorgerecht serveren, dus wie zijn wij om hen tegen te spreken?

1. Feestelijke pasta met zeevruchten

Feestelijke pasta met zeevruchten
Feestelijke pasta met zeevruchten

Deze prachtige spaghetti is overheerlijk met al die lekkere zeevruchten: mosselen, inktvis, grijze garnalen, gamba en venusschelpen. Een echte feestklassieker!

2. Verse ravioli met boschampignons, geitenkaas en limoncellosaus

Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus
Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus

Dit moet wel de origineelste pasta zijn uit het lijstje, met een verrassende limoncellosaus. Werk af met mooie eetbare bloemetjes.

3. Ravioli met pompoensaus en salie

Ravioli met pompoensaus en salie
Ravioli met pompoensaus en salie

Deze ravioli vul je met mozzarella, en serveer je met een zalig zacht pompoensausje en salieblaadjes. Een vegetarisch toppertje!

4.Open ravioli met pompoen

Open ravioli met pompoen
Open ravioli met pompoen

Deze open ravioli met pompoen en porcini is een prachtig voorgerecht waarmee je elke vegetariër maar ook carnivoor aan de feesttafel heel blij zal maken.

 

15gram kerstspecial

5. Garganelli all'amatriciana

Garganelli all'amatriciana
Garganelli all'amatriciana

Garganelli is een buisjes-vormige pasta met groefjes uit Bologna. De groefjes omhullen perfect een heerlijke saus, zoals deze all'amatriciana met pancetta.

6. Linguine met schelpjes

Linguine met schelpjes
Linguine met schelpjes

Deze pasta vongole oogt erg feestelijk en smaakt ook nog eens heel lekker af. Een Italiaanse topklassieker!

7. Gevulde pastaschelpen met kaassaus

Gevulde pastaschelpen met kaassaus
Gevulde pastaschelpen met kaassaus

Deze mooie gevulde pastaschelpen met prosciutto en kaassaus kan je perfect op voorhand maken. Gewoon nog 15 minuten in de oven zetten als je gasten er zijn en klaar!

Op zoek naar nog meer lekkere ideetjes voor Kerst & Nieuw? Wij stelden een prachtig gratis te downloaden kookboekje samen. Ontdek hier de 15gram kerstspecial. 

Save

Save