Pasta is een echte crowd pleaser, waarmee je jong en oud een plezier kan doen, ook aan de feesttafel. Je kan het heel eenvoudig houden met een vegetarische klassieker, of een echte feestelijke pasta maken met lekker veel zeevruchten. Of haal dat pastamachine nog eens van de zolder en maak je eigen ravoili, gegarandeerd scoren! De Italianen doen het al eeuwenlang, pasta als voorgerecht serveren, dus wie zijn wij om hen tegen te spreken?

1. Feestelijke pasta met zeevruchten


Feestelijke pasta met zeevruchten
Feestelijke pasta met zeevruchten


Deze prachtige spaghetti is overheerlijk met al die lekkere zeevruchten: mosselen, inktvis, grijze garnalen, gamba en venusschelpen. Een echte feestklassieker!

2. Verse ravioli met boschampignons, geitenkaas en limoncellosaus


Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus
Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus


Dit moet wel de origineelste pasta zijn uit het lijstje, met een verrassende limoncellosaus. Werk af met mooie eetbare bloemetjes.

3. Ravioli met pompoensaus en salie


Ravioli met pompoensaus en salie
Ravioli met pompoensaus en salie


Deze ravioli vul je met mozzarella, en serveer je met een zalig zacht pompoensausje en salieblaadjes. Een vegetarisch toppertje!

4.Open ravioli met pompoen


Open ravioli met pompoen
Open ravioli met pompoen


Deze open ravioli met pompoen en porcini is een prachtig voorgerecht waarmee je elke vegetariër maar ook carnivoor aan de feesttafel heel blij zal maken.

5. Open lasagne met carpaccio van zalm, komkommerspaghetti en citroen-kruidenricotta


Open lasagne met carpaccio van zalm, komkommerspaghetti en citroen-kruidenricotta

Open lasagne is een originele manier om een feestelijk gerecht met pasta te maken, ideaal als voorgerecht! Met een heerlijke vulling van zalm en komkommer.

15gram kerstspecial


6. Linguine met schelpjes


Linguine met schelpjes
Linguine met schelpjes


Deze pasta vongole oogt erg feestelijk en smaakt ook nog eens heel lekker af. Een Italiaanse topklassieker!


7. Ravioli met kabeljauw


Ravioli met kabeljauw

Deze ravioli met kabeljauw maak je met wontonvelletjes, een gemakkelijke en snelle manier, zodat je geen verse pasta hoeft te maken. Maar dat kan uiteraard ook!

Op zoek naar nog meer lekkere ideetjes voor Kerst & Nieuw? Wij stelden een prachtig gratis te downloaden kookboekje samen. Ontdek hier de 15gram kerstspecial. 


Save

Save