Linguine met schelpjes

25 MIN
4 personen
Linguine met schelpjes

Deze pasta vongole oogt erg feestelijk en smaakt ook nog eens heel lekker af. Een Italiaanse topklassieker!

Ingrediënten

  • 500 g venusschelpen
  • 500 g linguine
  • 3 vleestomaten, in blokjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de vennusschelpen zorgvuldig zodat alle zand is verwijderd.
  2. Kook de linguine gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  3. Stoof de knoflook aan in de olijfolie. Doe er de tomaten en rode peper bij. Kruid met peper en zout. Schenk er de wijn over en breng aan de kook.
  4. Voeg er dan de venusschelpen aan toe en kook ze 5-7 minuten onder deksel tot ze openstaan.
  5. Meng de pasta door de saus met de venusschelpen. Verdeel over de borden en werk af met dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.61 kcal
Koolhydraten 90.26 g
waarvan suikers 5.57 g
Vet 16.42 g
waarvan verzadigd 2.62 g
Proteïnen 33.92 g
Vezels 4.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin