Linguine met gerookte makreel

25 MIN
2 personen
Linguine met gerookte makreel

Wat denk je van linguine met gerookte makreel en een overheerlijk sausje met room, mosterd en citroen? Dit moet je echt eens proberen!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 150 g gerookte makreelfilets
  • 10 g bieslook
  • 200 g linguine
  • 100 ml lichte room
  • ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de prei in fijne ringen. Snij de courgette overlangs in 2 en dan in plakjes van 0,5 cm dikte. Breek de gerookte makreel in stukken. Hak de bieslook fijn.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden sjalot, de preiringen en de geperste knoflook aan voor 3 minuten. Voeg dan de plakjes courgette toe en laat meebakken. Voeg de room en de mosterd toe en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om een mooi vloeiende saus te krijgen. Haal van het vuur en pers er het sap van de citroen over. Meng en kruid bij met peper en zout. Leg er de stukjes gerookte makreel bij. Werk af met de fijngesneden bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 897.42 kcal
Koolhydraten 86.07 g
waarvan suikers 18.25 g
Vet 44.6 g
waarvan verzadigd 13.65 g
Proteïnen 34.98 g
Vezels 9.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin