Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus

45 MIN
4 personen
Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus

Een prachtig vegetarisch voorgerecht, ideaal voor de feestdagen! Je maakt de ravioli zelf, met een vulling van champignons en geitenkaas en een limoncellosausje

Ingrediënten

    Voor de pasta

  • 200 g bloem, pastabloem
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl zout
  • Voor de vulling

  • 300 g champignons, gemengd
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el boter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • peper
  • 100 g ricotta
  • zout
  • 100 g zachte geitenkaas
  • Voor de saus

  • 2 el boter
  • 50 ml limoncello
  • 100 ml lichte room
  • peper
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • zout
  • handvol basilicum

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor de pasta, maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daarin de eitjes, olijfolie en het zout. Kneed tot een soepel deeg. Rol tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Snij de champignons in gelijke kleine stukjes. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Verhit in een pan de boter en bak de sjalot samen met de champignons en de rozemarijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  3. Doe de gebakken champignons in een kom en meng met de ricotta en geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rol de pasta plat en haal dan door een pastamachine tot je fijne vellen hebt. Schep gelijke hoopjes vulling op een pastavel en borstel wat water rondom. Leg er een tweede vel pasta op en duw de lucht er goed uit. Duw aan en snij dan met een pastawieltje gelijke vierkantjes uit. Bestuif de ravioli met bloem zodat ze niet aan elkaar kleven.
  5. Voor de saus, laat de boter smelten in een pannetje. Voeg de limoncello toe en de lichte room. Kruid met peper en zout.
  6. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de ravioli beetgaar in 2-3 minuten.
  7. Serveer de saus over de ravioli en werk af met geraspte parmezaan en enkele blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 608.06 kcal
Koolhydraten 42.61 g
waarvan suikers 6.7 g
Vet 36.31 g
waarvan verzadigd 20.07 g
Proteïnen 24.56 g
Vezels 3.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin