Open lasagne met carpaccio van zalm, komkommerspaghetti en citroen-kruidenricotta

20 MIN
4 personen
Open lasagne met carpaccio van zalm, komkommerspaghetti en citroen-kruidenricotta

Open lasagne is een originele manier om een feestelijk gerecht met pasta te maken, ideaal als voorgerecht! Met een heerlijke vulling van zalm en komkommer.

Ingrediënten

  • 300 g lasagnevellen
  • 1 citroen
  • 10 g dille
  • 1 bosje basilicum
  • 1 potje ricotta
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 1 komkommer
  • 250 g zalm, in plakjes, rauw
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el roze peperbes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de lasagnebladeren 1 voor 1 gaar in gezouten water. Doe wat olijfolie in het kookwater en bewaar de blaadjes tussen een vochtige theedoek, zodat ze niet aan mekaar kleven. Steek met een ring rondjes uit van de lasagnevellen.
  2. Rasp de schil van de citroen. Hak de dille en de helft van de basilicum fijn. Doe de ricotta in een mengkom en roer er de geraspte parmezaan, fijngehakte dille en basilicum door. Kruid met peper en zout.
  3. Maak komkommerspaghetti met een spiraalsnijder. Doe in een kom en doe er de witte wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en de roze peperbolletjes bij.
  4. Doe de rest van de olijfolie en basilicum in een blender en mix tot een basilicumolie.
  5. Bouw de lasagne op: begin met een velletje pasta, bedek met plakjes rauwe zalm, kruidenricotta, een vel pasta, opnieuw zalm, ricotta en sluit af met een vel pasta. Draai de komkommerspaghetti op een vork en schik dit bovenop de lasagne. Druppel er de basilicumolie over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 710.36 kcal
Koolhydraten 59.4 g
waarvan suikers 7.27 g
Vet 36.68 g
waarvan verzadigd 12.37 g
Proteïnen 34.53 g
Vezels 3.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin