Ravioli met pompoensaus en salie

35 MIN
4 personen
Ravioli met pompoensaus en salie

Deze ravioli vul je met mozzarella, en serveer je met een zalig zacht pompoensausje en salieblaadjes. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 24 pastavellen
  • 500 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 3 uien, grof gehakt
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 bollen mozzarella, in stukjes
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 200 ml room
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol salieblaadje
  • 1 el salie, fijngesnipperd
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rol het pastadeeg uit op een werkblad en verdeel in kleine, gelijke vierkanten. Bestrijk de randen met eigeel en beleg met stukjes mozzarella. Kruid met Italiaanse kruiden en dek af met de rest van het deeg. Laat even rusten.
  2. Bak de salieblaadjes krokant in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak in dezelfde pan de pompoenblokjes aan. Stoof ze in 15 minuten zacht en voeg er de uien en de fijngesnipperde salie aan toe. Laat nog enkele minuten meebakken en haal uit de pan. Houd warm.
  4. Kook ondertussen de ravioli gaar in gezouten water. Giet af en houd warm.
  5. Neem de pan van de pompoen en breng hierin de azijn, de room en de bouillon aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Doe er dan opnieuw het pompoenmengsel bij en laat opwarmen op een laag vuur. Kruid af met peper en zout.
  6. Verdeel de ravioli over de borden en schenk er de saus over. Garneer met pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 999.35 kcal
Koolhydraten 101.74 g
waarvan suikers 17.96 g
Vet 47.42 g
waarvan verzadigd 20.87 g
Proteïnen 36.94 g
Vezels 9.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin