Feestelijke pasta met zeevruchten

45 MIN
4 personen
Feestelijke pasta met zeevruchten

Deze prachtige spaghetti is overheerlijk met al die lekkere zeevruchten: mosselen, inktvis, grijze garnalen, gamba en venusschelpen. Een echte feestklassieker!

Ingrediënten

  • 4 ansjovisfilets, zoute
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 ml witte wijn
  • 400 g spaghetti
  • 500 g mosselen, schoongemaakt
  • 500 g venusschelpen, geweekt in koud water
  • peper en zout
  • 4 gamba's, ontdarmd
  • 300 g inktvis, in stukjes
  • 250 g grijze garnalen, gepeld
  • bosje bladpeterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Stoof de anjovis samen met de knoflook aan in 1 eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de tomaten en 200 milliliter wijn toe. Verlaag het vuur en laat 20 minuten verder sudderen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en doe terug in de pan. Schenk er wat olijfolie over en roer om. Laat even rusten.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pot en voeg de mosselen en venusschelpen toe. Voeg 200 milliliter witte wijn toe en kruid met peper. Zet een deksel op de pot en stoom gaar in 5-7 minuten. Schud de pot regelmatig op. Haal de helft van de mosselen en venusschelpen uit de schelp.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de gamba's en inktvis aan. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de pasta met de saus, de mosselen en venusschelpen die je uit de schelp hebt gehaald en de inktvis. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de mosselen toe.
  6. Schep de pasta in borden en werk af met de mossel- en venusschelpen, 1 gamba per persoon en grijze garnaaltjes. Overstrooi met de fijngehakte bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.66 kcal
Koolhydraten 79.93 g
waarvan suikers 6.49 g
Vet 26.28 g
waarvan verzadigd 5.18 g
Proteïnen 74.04 g
Vezels 5.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin