Open ravioli met pompoen

35 MIN
4 personen
Open ravioli met pompoen

Deze open ravioli met pompoen en porcini is een prachtig voorgerecht waarmee je elke vegetariër maar ook carnivoor aan de feesttafel heel blij zal maken.

Ingrediënten

  • 40 g porcini, gedroogd en in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • 2 kl sojasaus
  • 40 g boter
  • 800 g pompoen, geschild en in stukjes
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • ½ kl nootmuskaat
  • peper en zout
  • 150 g champignons, in kwartjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 200 g spinazie
  • 8 lasagnevellen, gehalveerd

BEREIDING

  1. Laat de gedroogde porcini 20 minuten weken in koud water. Laat even uitlekken. Meng 2 eetlepels olijfolie met de balsamico en de sojasaus. Roer dit door de porcini. Zet de dressing opzij.
  2. Verhit de boter in een pot. Voeg de pompoen en een bodempje water toe en laat 15 minuten afgedekt koken. Pureer de pompoen met 50 gram parmezaan, de nootmuskaat, peper en zout. Zet opzij en houd warm.
  3. Bak de champignons gaar in een eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak nog even mee. Schep het champignonmengsel uit de pan en laat hierin de spinazie slinken.
  4. Kook de lasagnevellen een minuutje zacht. Laat ze uitlekken.
  5. Verdeel eenvierde van de spinazie over 4 borden. Leg hierop een lasagnevel en bedek met een laagje pompoenpuree. Leg hierop weer een dun laagje spinazie en een tweede lasagnevel. Herhaal deze stap nog 2 keer en eindig met de pompoenpuree.
  6. Verdeel het champignonmengsel over de lasagnetorentjes. Werk af met de porcini-dressing. Strooi de overige parmezaan over de lasagne en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 438.17 kcal
Koolhydraten 23.14 g
waarvan suikers 9.8 g
Vet 30.22 g
waarvan verzadigd 13 g
Proteïnen 17.72 g
Vezels 4.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin