Ben jij ook zo verzot op die heerlijke Franse stoofpotjes? Wij vinden ze alvast perfect voor herfstige dagen. Denk maar aan Boeuf Bourguignon of Coq au vin. Gerechten die oorspronkelijk als "boerenkost" werden beschouwd en langzaam aan zijn uitgegroeid tot culinaire haute cuisine gerechten. Wij zijn fan en maakten daarom een heerlijk lijstje. En je vindt er ook enkele stoofpotjes tussen die geen uren hoeven te pruttelen, maar die je in minder dan een uur op tafel tovert, handig toch? Met rund-, varkensvlees of kip, benieuwd welk stoofpotje jouw favoriet is!

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen
Boeuf Bourgignon kent iedereen als dat heerlijke Franse stoofpotje met rode wijn. Echt lekker, maar het duurt natuurlijk wel heel lang om het klaar te maken. We bedachten een handige en lekkere 'hack', zodat je deze klassieker uit Frankrijk in 25 minuten op tafel kan zetten. Benieuwd? Proef het vooral zelf en bestel deze week dit recept in de 15gram Foodbox!

Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes
Puur comfortfood in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk kommetje romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit! Bekijk recept

Coq au vin

Coq au vin
Coq au vin, waarschijnlijk de meest bekende Franse stoofpot, is een heerlijk geurig stoofpotje van kip of haan met witte wijn, champignons en uien. Heerlijk voor op een koude dag. Serveer met kroketjes. Lekker!  Bekijk recept

Boeuf bourgignon

Boeuf bourgignon
Stoofpotjes kan je makkelijk op voorhand klaarmaken en er is er altijd wel eentje naar ieders smaak. Deze boeuf Bourguignon bijvoorbeeld is op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, runderbouillon, champignons, wortels, zilveruitjes en spekreepjes. Bon appétit! Bekijk recept

Stoofpotje van kip met courgette, dragon en geroosterde aardappelen

Stoofpotje van kip met courgette, dragon en geroosterde aardappelen
Dit stoofpotje van kip met courgette is gemakkelijk en snel klaar. Het smaakt heerlijk met de dragon en zure room erbij en geroosterde aardappelen uit de oven. Aan tafel!  Bekijk recept

Kalfsragout met gebakken aardappelen, erwtjes en wortelen

Kalfsragout met gebakken aardappelen, erwtjes en wortelen
Een smaakvol comfort food gerecht met traditioneel kantje: kalfsragout met krokant gebakken aardappelen en erwtjes en worteltjes. De rode wijn en de fond zorgen voor de verrukkelijke smaak. Heerlijk stoofpotje in de herfst. Bekijk recept

Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen
Cassoulet is een typisch stoofpotje uit de Franse Pyreneeën met worst, vlees en witte bonen. Een snelle en desalniettemin overheerlijke versie. Perfect voor de wat frissere dagen. A table! Bekijk recept