Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

30 MIN
2 personen
Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

Cassoulet is een typisch stoofpotje uit de Franse Pyreneeën met worst, vlees en witte bonen. Een snelle en desalniettemin overheerlijke versie!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 150 g chipolataworsten
  • 2 drumsticks
  • ½ blik witte boon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 2 bruin broodje
  • 1 el olijfolie
  • 75 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen. Snij overlangs in 4 en snij ze in balkjes van ongeveer 4 centimeter.
  2. Snij de worst in stukken. Kruid de worst en drumsticks met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kip en worst in 5 minuten rondom bruin. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en ui toe.
  3. Voeg nu de wortelen, witte bonen, tomatenblokjes, witte wijn en de Provençaalse kruiden toe.
  4. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 minuten pruttelen met het deksel half op de pan. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de bruine broodjes 6-8 minuten.
  6. Schep de cassoulet in de borden en serveer met een bruin broodje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.62 kcal
Koolhydraten 50.89 g
waarvan suikers 10.88 g
Vet 37.47 g
waarvan verzadigd 2.54 g
Proteïnen 49.6 g
Vezels 15.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin