Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

35 MIN
2 personen
Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

Cassoulet is een typisch stoofpotje uit de Franse Pyreneeën met worst, vlees en witte bonen. Een snelle en desalniettemin overheerlijke versie!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 chipolataworsten
  • 2 drumsticks
  • ½ blik witte bonen in tomatensaus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 bruin broodje
  • 1 el olijfolie
  • 75 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen. Snij ze overlangs in 4 en dan in balkjes van ongeveer 4 centimeter.
  2. Snij de worst in stukken. Kruid de worst en drumsticks met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kip en worst in 5 minuten rondom bruin. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en ui toe.
  3. Voeg nu de wortelen, witte bonen in tomatensaus, tomatenblokjes, witte wijn en de Provençaalse kruiden toe.
  4. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 minuten pruttelen met het deksel half op de pan. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de bruine broodjes 6-8 minuten.
  6. Schep de cassoulet in de borden en serveer met een bruin broodje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 886.53 kcal
Koolhydraten 61.39 g
waarvan suikers 19.64 g
Vet 32.07 g
waarvan verzadigd 9.44 g
Proteïnen 63.01 g
Vezels 18.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin