Coq au vin

90 MIN
4 personen
Coq au vin

Coq au vin is een heerlijk geurig stoofpotje van kip of haan met witte wijn, champignons en uien. Heerlijk voor op een koude dag. Serveer met kroketjes.

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken
  • 120 g spek, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el bloem
  • ½ l witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 6 laurierblaadjes
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de stukken kip met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip goudbruin. Schep uit de pot en zet even opzij.
  3. Bak in dezelfde stoofpot het spek krokant. Voeg dan de uien, de knoflook en de champignons toe. Roer goed om en laat enkele minuten stoven.
  4. Leg de stukken kip terug in de pot. Bestrooi alles met de bloem en laat even meebakken. Blus dan met de witte wijn.
  5. Breng aan de kook. Bind de tijm, de laurierblaadjes en de platte peterselie samen tot een bosje kruiden. Hang mee in de pot. Laat de stoofschotel 1 uur afgedekt garen op een zacht vuurtje.
  6. Haal de kip, de groenten en het kruidentuiltje uit de pot. Gooi het kruidentuiltje ineens weg.
  7. Zeef de saus en laat opnieuw inkoken in een nieuwe pot. Klop dan de boter in kleine klontjes door de saus. Kruid bij met peper en zout. Schep de kip en de groenten opnieuw in de saus en laat even doorwarmen.
  8. Werk de coq au vin af met de gehakte peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 918.36 kcal
Koolhydraten 14.35 g
waarvan suikers 6.81 g
Vet 67.04 g
waarvan verzadigd 23.8 g
Proteïnen 41.15 g
Vezels 5.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin