Boeuf bourgignon

200 MIN
4 personen
Boeuf bourgignon

Houden jullie ook zo van stoofpotjes? Je kan ze op voorhand voorbereiden en er is altijd wel een stoofpotje naar ieders smaak. Deze boeuf Bourguignon is op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, runderbouillon, champignons, wortels, zilveruitjes en spekreepjes. Bon appétit!

Ingrediënten

  • 800 g runderstoofvlees
  • 150 g spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 3 wortelen
  • 20 zilveruitjes, gepeld
  • 3 el bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 500 ml rode wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en snij in stukjes. Doe het rundsvlees samen met de wortelen in een kom. Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje toe. Schenk er de wijn bij en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  2. Giet de marinade door een zeef en bewaar het marinadevocht.
  3. Dep het vlees droog. Kleur het vlees en spek in een grote stoofpot in boter. Bestrooi met de bloem en schep goed om.
  4. Voeg de runderbouillon, het kruidentuiltje en het marinadevocht toe. Breng aan de kook en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg de gemarineerde wortelen, de zilveruitjes, en de champignons toe. Laat nog 1 uur sudderen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 748.17 kcal
Koolhydraten 14.3 g
waarvan suikers 5.69 g
Vet 35.02 g
waarvan verzadigd 25.56 g
Proteïnen 56.69 g
Vezels 5.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin