Kipfricassee met worteltjes en champignons

30 MIN
2 personen
Kipfricassee met worteltjes en champignons

Kipfricassee is een heerlijk stoofpotje van kip. Er komen worteltjes en champignons bij en de fricassee wordt afgewerkt met zure room en peterselie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje zure room
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Schil en halveer de wortelen in de lengte en snij dan in halve maantjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe, laat 3 minuten stoven.
  4. Voeg nu de kippenblokjes toe en bak gedurende 5 minuten. Bestrooi de kip met de bloem en laat even meebakken.
  5. Voeg per persoon 100 milliliter kokend water toe en verkruimel hierover de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon. Roer goed om.
  6. Voeg nu de champignons en wortelschijfjes toe. Laat 10 minuten afgedekt sudderen totdat de groenten gaar zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout. Hak ondertussen de peterselie fijn maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
  7. Haal de pan van het vuur en roer er de zure room en fijngehakte peterselie door.
  8. Serveer de kipfricassee met de jasmijnrijst en werk af met enkele blaadjes peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 676.34 kcal
Koolhydraten 74.54 g
waarvan suikers 10.98 g
Vet 19.17 g
waarvan verzadigd 8.01 g
Proteïnen 46.3 g
Vezels 9.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin