Stoofvlees met vijf groenten

120 MIN
4 personen
Stoofvlees met vijf groenten

Een dampend bord stoofvlees kan zo smaken, maar helaas zitten er vaak maar heel weinig groenten in. Daar brengt dit stoofvlees met 5 groenten verandering in!

Ingrediënten

  • 600 g runderstoofvlees
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 2 prei
  • 1 courgette
  • 2 takjes groene selder
  • 5 dl vleesbouillon
  • 5 dl rode wijn
  • boter
  • 1 el vloeiende bloem
  • 1 kl cacaopoeder
  • 1 el dijonmosterd
  • kruidentuiltje
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 kruidnagels
  • 5 jeneverbessen
  • peper en zout
  • olijfolie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Maak de groenten schoon. Snipper de ui fijn. Snij de wortelen en de courgette in blokjes, het wit van de prei in niet te fijne ringen, de selder in boogjes.
  3. Laat de gekruide vleesblokjes dichtschroeien een hevig vuur. Zet ze even aan de kant.
  4. Stoof de vijf groenten aan in boter en olie. Strooi er de bloem bij. Schep goed om.
  5. Voeg er de mosterd en het cacaopoeder aan toe. Schep weer goed om.
  6. Schenk er de rundfond en de wijn bij. Voeg er het kruidentuiltje, de rozemarijn, de kruidnagels en de jeneverbessen aan toe.
  7. Doe het vlees bij de groenten. Dek af en zet anderhalf uur in het midden van de oven. Schep tussendoor een paar keer om.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.49 kcal
Koolhydraten 23.36 g
waarvan suikers 15.32 g
Vet 16.31 g
waarvan verzadigd 8.46 g
Proteïnen 41.7 g
Vezels 9.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin