Kalfsragout met gebakken aardappelen, erwtjes en wortelen

60 MIN
4 personen
Kalfsragout met gebakken aardappelen, erwtjes en wortelen

Een heerlijk comfort food gerecht met traditioneel kantje: kalfsragout met krokant gebakken aardappelen en erwtjes en worteltjes.

Ingrediënten

  • 600 g kalfsvlees, in blokjes
  • 6 aardappelen, in schijfjes
  • 3 wortelen, in schijfjes
  • 300 g erwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 20 g bloem
  • 2 el rode wijn
  • 800 ml fond
  • 2 klontjes boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe hetzelfde voor de wortelen.
  2. Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak de ui aan in boter en kleur hierin kort het vlees. Overstrooi met het bloem. Blus het geheel met rode wijn en leg er de tijm en de laurier bij. Schenk er de fond over van zodra de wijn volledig is opgenomen. Zorg dat het vlees onderstaat. Laat sudderen tot het vlees gaar is en de saus gebonden is.
  3. Bak de aardappelen en de lente-ui aan in boter. Kruid met peper en zout.
  4. Stoof ondertussen de sjalot en doe er de erwtjes en voorgekookte wortelen bij.
  5. Serveer de kalfsragout samen met de groentjes en de aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 439.78 kcal
Koolhydraten 34.36 g
waarvan suikers 5.2 g
Vet 12.56 g
waarvan verzadigd 7.26 g
Proteïnen 42.89 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin