Kippenstoofpotje met champignons en broodkorst

35 MIN
2 personen
Kippenstoofpotje met champignons en broodkorst

Een heerlijk stoofpotje met malse stukjes kip, champignons en wortels onder een heerlijk krokant en kazig brooddakje. Puur comfortfood waar jij en je tafelgenoten helemaal blij van worden. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 2 wortelen
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 stokbroodje
  • 40 g cheddarkaas
  • ½ potje lichte room
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in schijfjes. Halveer de wortelen in de lengte en snij dan in halve maantjes. Snij de kip in blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C
  3. Verhit de olie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe, laat 3 minuten stoven.
  4. Voeg nu de kippenblokjes toe en bak gedurende 5 minuten. Bestrooi de kip met de bloem en laat even meebakken.
  5. Voeg per persoon 125 milliliter warm water toe en verkruimel hierover de kippenbouillon. Roer goed om.
  6. Voeg nu de champignons en wortelschijfjes toe. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Scheur het stokbrood in kleine stukjes. Meng met de cheddarkaas en kruid met peper en zout. Roer de room door de stoofpot. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de stoofpot over in een ovenschaal. Strooi er de broodmengeling over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Serveer de ovenschotel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 741.69 kcal
Koolhydraten 63.32 g
waarvan suikers 16.46 g
Vet 29.76 g
waarvan verzadigd 14.36 g
Proteïnen 52.11 g
Vezels 10.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin