We zijn aanbeland bij 'le plat principal', het hoofdgerecht! Tijdens de feestdagen kiezen wij graag voor een mooi stuk vlees (of veggie alternatief) als hoofdgerecht, met daarbij enkele kleurrijke groentebereidingen als bijgerecht. En uiteraard mogen kroketjes niet ontbreken. Of op zoek naar een ander feestelijk patatje? Daar hebben we ook een artikel over hier. We hebben de heerlijke hoofdgerechten van het feestmenu van Foodbag.be van de voorbije jaren verzameld, veel plezier ermee!
Benieuwd wat er dit jaar op het menu staat?
Klassiek:
- Gevulde kalkoenrollade met gehakt, veenbessen en pistachenoten
- Krokante kroketjes
- Geroosterde knolselder met beurre noisette, perensalsa en pecannoten
- Gekaramelliseerd witloof met dragondressing, Cherry Chouffe en roze peper
- Zwarte knoflooksaus
Veggie:
- Gevulde pompoen met kastanje, veenbessen en pistachenoten
- zelfde bijgerechten als klassiek
Kant-en-klaar klassiek:
- Parelhoenfilet in ‘fine champagne’-saus en knolselder
- Krokante kroketjes
- Geroosterde spitskool met miso lak
- Appels met veenbessenconfituur
Kant-en-klaar veggie:
- Winters stoofpotje van linzen met wittewijnsaus
- zelfde bijgerechten als klassiek
Bestel je feestbox hier
Of ontdek onze recepten van de voorbije jaren:
Hammetje met wortelen met miso-honinglak, peertjes met veenbessen, spruitjes met homemade burrata en kroketten
Op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht? Je hebt het gevonden! We serveren je een hammetje met heerlijke bijgerechten en uiteraard kroketjes (what else)? Bekijk recept
Krokante knolseldersteaks
Zoek je een origineel hoofdgerecht voor vegetariërs tijdens de feestdagen? Serveer ze met enkele groentebereidingen. Tip: deze knolseldersteaks serveerden wij als veggie alternatief bij het gerecht 'hammetje met wortelen met miso-honinglak'. Zoek het recept hier op 15gram op voor alle bijgerechten die heerlijk bij deze bereiding passen! Bekijk recept
Parelhoen suprème met shiitake-roomsaus, geroosterde mini-worteltjes met spek, krokante spruitjes en kroketten
Een heerlijk feestelijk bordje, deze parelhoen suprème met een zalige shiitake-roomsaus, geroosterde worteltjes en krokante spruitjes. Daarbij serveren we een frisse aardpeercarpaccio. En uiteraard mogen de kroketjes ook niet ontbreken! Bekijk recept
Veggie kastanjegebraad
Een heerlijk origineel vegetarische 'piece de resistance' om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. De bijgerechten die je op de foto ziet, vind je in het recept 'Parelhoen suprème met shiitake-roomsaus', dat je hier ook op de website vindt. Je kan deze bijgerechten prima bij dit gerecht serveren! Bekijk recept
Gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaten, hazelnoten en veenbessenroomsaus
Een verrassend vegetarisch hoofdgerecht voor tijdens de feestdagen, deze gevulde pompoen met kastanje, zongedroogde tomaatjes, hazelnoten en veenbessenroomsaus, heerlijk! Tip: Serveer dit gerecht met de bijgerechten 'Geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven' en 'Wintersalade met veenbessen', ook hier op de website te vinden, voor een volledige feestmaaltijd! Bekijk recept
Geroosterde pastinaak en gepofte prei uit de oven
Een heerlijk winters bijgerecht, deze geroosterde pastinaak en gepofte prei met kruidenboter. Een perfect bijgerecht tijdens de feestdagen! Bekijk recept
Wintersalade met citrus en veenbessen
Een heerlijk feestelijke salade met boerenkool, ideaal om als bijgerecht te serveren tijdens de feestdagen! Bekijk recept