Wintersalade met citrus en veenbessen

20 MIN
4 personen
Wintersalade met citrus en veenbessen

Een heerlijk feestelijke salade met boerenkool, ideaal om als bijgerecht te serveren tijdens de feestdagen!

Ingrediënten

  • 75 gr jonge boerenkool
  • 2 sinaasappelen
  • verse salie
  • 1 kl mosterd
  • snuifje stoverijkruiden
  • 1 pompelmoes
  • 30 gr gedroogde veenbessen
  • 1 el olie
  • 1 el rode wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwijder de harde nerven uit de boerenkool en hak fijn. Pers het sap van 1 sinaasappel.
  2. Dressing: hak 2 blaadjes salie fijn. Meng het sinaasappelsap met de mosterd, de rode wijnazijn, de olie en de salie. Breng op smaak met een snuifje stoverijkruiden en zwarte peper. Schik de boerenkool in een serveerschaal en giet er de dressing over. Houd even opzij zodat de dressing goed kan inwerken.
  3. Pel de overige sinaasappel en pompelmoes en snijd in plakjes.
  4. Meng de plakjes samen met de gedroogde veenbessen onder de boerenkool. Kruid met zout en zwarte peper en serveer. Smakelijk!