Een heerlijk feestelijke salade met boerenkool, ideaal om als bijgerecht te serveren tijdens de feestdagen!
Ingrediënten
75 gr jonge boerenkool
2 sinaasappelen
verse salie
1 kl mosterd
snuifje stoverijkruiden
1 pompelmoes
30 gr gedroogde veenbessen
1 el olie
1 el rode wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwijder de harde nerven uit de boerenkool en hak fijn. Pers het sap van 1 sinaasappel.
Dressing: hak 2 blaadjes salie fijn. Meng het sinaasappelsap met de mosterd, de rode wijnazijn, de olie en de salie. Breng op smaak met een snuifje stoverijkruiden en zwarte peper. Schik de boerenkool in een serveerschaal en giet er de dressing over. Houd even opzij zodat de dressing goed kan inwerken.
Pel de overige sinaasappel en pompelmoes en snijd in plakjes.
Meng de plakjes samen met de gedroogde veenbessen onder de boerenkool. Kruid met zout en zwarte peper en serveer. Smakelijk!