Krokante knolseldersteaks

45 MIN
4 personen
Krokante knolseldersteaks

Zoek je een origineel hoofdgerecht voor vegetariërs tijdens de feestdagen? Serveer ze met enkele groentebereidingen. Tip: deze knolseldersteaks serveerden wij als veggie alternatief bij het gerecht 'hammetje met wortelen met miso-honinglak'. Zoek het recept hier op 15gram op voor alle bijgerechten die heerlijk bij deze bereiding passen!

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 125 gr amandelmeel
  • 4 eidooiers
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snijd in plakken van max. 1 cm. Hak de tijm en rozemarijn fijn. Pers de knoflook. Hak de Gran Moravia fijn.
  2. Neem 2 diepe borden/schalen. Meng het amandelmeel, de Gran Moravia, knoflook, fijngehakte tijm en rozemarijn in één bord en kruid met zout en zwarte peper. Kluts de dooiers los in het andere bord en kruid met zout en zwarte peper. Haal de plakken knolselder eerst allemaal door het ei en vervolgens allemaal door de droge ingrediënten. Schik op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd opzij, maar bewaar niet in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de knolseldersteaks zo'n 30 min in de oven. Draai halverwege de baktijd de plakken om. Zet na 30 min. de grill aan en bak nog 5 min. zodat de knolseldersteaks mooi goudbruin zijn.